| 
 
 
 | 
Ton Balıklı Yumurta Dolması | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70962 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011 
2,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 yumurta (katı haşlanmış)
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
125 gr ton balığı konservesi (fazla yağları süzülmüş)
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
4 çorba kaşığı mayonez
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
3 küçük kornişon turşusu (ince doğranmış)
 
1 demet roka (yıkanmış ve silkelenerek kurutulmuş)
 
 
Orta boy bir kasede tereyağı ve konserve ton balığını çatalla iyice eziniz. Limon suyu, mayonez karabiber, kırmızıbiber ve konişonları katıp, birkaç kez daha karıştırarak bir kenara bırakınız.
 
Yumurtaları, tepesinden yaklaşık 2,5 cm aşağıdan kesip, kapak çıkararak bir kenara bırakınız. Yumurtaların öteki uçlarından da küçük birer parça kesip dik durmalarını sağlayınız. Bir çay kaşığıyla yumurta sarılarını çıkarıp (bu işlem sırasında akların yırtılmamalarma dikkat ediniz), iç boşalan akları bir kenara bırakınız. Yumurta sarılarını ton balığı karışımıyla ezip, iyice karıştıranız. Yumurta aklarını ton balığı ve yumurta sarısı karışımıyla doldurup, ayırmış olduğunuz kapakları yıı murta dolmalarının üstüne yerleştiriniz. Roka yapraklarını büyük ve alçak kenarlı bir servis tabağına. yerleştiriniz. Yumurtaları dik olarak rokanın üstüne dizip, 20 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, servis ediniz.
 
 
 ML® Balıklı Yumurta için tıklayın
 
ML® Balıklı Yumurta Videosu
 
  
 | 
Ton Balıklı Yumurta Dolması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105560 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2015 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 tane yumurta
 
1 kaşık tuz
 
1 kutu konserve ton balığı
 
2 kaşık mayonez
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 tane kırmızı taze biber
 
1 kaşık pul biber
 
 
Yumurtalar tuzlu suda haşlanır ve soğuması beklenir.soğuyan yumurtaların kabukları soyulur ve dik olarak ortadan ikiye kesilir. Kesilen yumurtaların sarıları bir kasaye alınır ve tabağa yatay şekilde konur. Ton balığı yağı süzüldükten sonra mayonez de eklenir kaşıkla ezilerek karıştırılır. Tereyağı karştırılan mayonezli yumurta sarılı ton balığı yumurtalara doldurulur. Biber yuvarlak dilim kesilerek yumurtaların üstüne konur, pulbiber ekerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ton Balıklı Yumurta Dolması | 
  | 
yeni hesap 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140859 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2019 
523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
1 kutu (80 gramlık) ton balığı konservesi
 
1 çorba kaşığı (silme) mayonez
 
1 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı kapari
 
1 dal dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyun ve yatay olarak tam ortadan ikiye bölün. Sarılarını çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezin. Üzerine yağı süzülmüş konserve ton balığı, mayonez, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kıyılmış kırmızı biber ve kapari serpip, hafifçe karıştırın. Yumurta beyazlarının alt kısımlarını, devrilmelerini önlemek için keserek düzleştirin ve servis tabağına alın. İçlerine ton balıklı harçtan doldurun. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |