|
Ton Balıklı Nohutlu Salata |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182938
Gönderme Tarihi: 08.May.2025
41 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu ton balığı (süzülmüş)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet domates (doğranmış)
1 adet salatalık (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
5-6 dal maydanoz (ince kıyılmış)
3-4 dal taze soğan (doğranmış)
1/2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
Haşlanmış nohutları bir kaba alın. Konserve nohut kullanıyorsanız, süzüp bol suyla durulayarak fazla nişastasını giderin.
Domates, salatalık, kapya biber, yeşil biber, taze soğan ve maydanozu küçük küpler halinde doğrayın.
Büyük bir salata kasesinde nohutları, doğradığınız sebzeleri ve süzülmüş ton balığını ekleyin.
Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
İsteğe bağlı olarak üzerine birkaç dilim limon ekleyerek servis edebilirsiniz.

|
Tonlu Nohut Salatası |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154749
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu Ton balığı konservesi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 baş mor soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
1 çay kaşığı pul biber
Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Üzerine sumak ve tuz eklenir, elle gevşeyene kadar ovulur. Maydanozlar çok ince kıyılır. Konserve açılır, yağıyla birlikte karıştırma kabına konur, bıçakla keserek küçültülür. Nohut, soğan, maydanoz, kimyon ve limon suyu da eklenir, karıştırılır.
|
Tonlu Nohut Salatası |
 |
Eda Şaşma
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc140337
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük kutu ton balığı konservesi
1 su bardağı nohut
1 adet orta boy mor soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Nohutlar akşamdan haşlanır, suyu süzülür. Konserve bir süzgece çıkarılır fazla yağı alınmış olur. Daha sonra konserve ton, küçük küçük kıyılır. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuz ve sumak eklenir, yumuşayana kadar ovulur. Maydanoz da ince kıyılır. Hazırlanan malzeme bir araya getirilir. Zeytinyağı ve sirke gezdirilir. Servise sunulur.
|
Ton Balıklı Nohut Salatası |
 |
selim
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52592
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase nohut
1 avuç soya filizi
1 adet domates
2 adet yeşil soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 kutu ton balığı konservesi
1 adet yumurta (dilerseniz)
Tuz
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana dek haşlayın. Soya filizini yıkayın. Domatesi küp küp kesin. Yeşil soğanı doğrayın. Tüm malzemeleri zeytinyağı, tuz, limon suyu, sirke ve suyu süzülmüş ton balığıyla birlikte karıştırın. Dilerseniz katı pişirilmiş bir yumurtayı doğrayarak salatanın üzerine yerleştirin.

|
|