Semizotu 1 kg
Margarin 100 gr.
Pirinç 3 çorba kaşığı
Kıyma 150 gr.
2 adet Kuru soğan
2 adet Domates
1 çorba kaşığı Salça
1 çay kaşığı Tuz
Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc149440
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Ünlükuş
Malzemeler yıkanır ve doğranır.
Soğan kavrulur, biberle beraber kavurmaya devam edilir.
Semizotu ve baharatları ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166032
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2022
110 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım demet semizotu
1 diş iri sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Su
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
Nane
Semizotunu bol suda güzelce yıkadıktan sonra nazikçe yapraklarını ayıklıyoruz. Ayıklanan yaprakları derin tencerenin içine alıyoruz, üzerine su ilave edip çıtırlığı gidene kadar biraz haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz. Semizotu süzülürken yoğurt sosunu hazırlıyoruz. Yoğurdu azar azar su ekleyerek kaşık yardımıyla eze eze karıştırarak yumuşatıyoruz. Sonra tuz ve rendelenmiş sarımsağı da katıyoruz. Süzdüğümüz semizotunun yapraklarını da ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip, kuru ya da taze nane, pul biber ilavesiyle süsledikten sonra servis ediyoruz.