| 
 
| 
 
 
 | 
 
Töğmeken (Karaman) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115770 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2016 
1,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Semizotu 1 kg
 
Margarin 100 gr.
 
Pirinç 3 çorba kaşığı
 
Kıyma 150 gr.
 
2 adet Kuru soğan
 
2 adet Domates
 
1 çorba kaşığı Salça
 
1 çay kaşığı Tuz
 
 
Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Töğmeken (Karaman) Tarifleri Kırıkkale Yemekleri
 | 
 
 
 
 |