Nilgün Tatlı
1 demet tere
2,5 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
2’şer adet domates ve taze soğan
1 adet ince kıyılmış kırmızı biber
6 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı yoğurt
İnce kıyılmış tereyi 2 su bardağı suda haşlayın ve suyunu süzün.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun.
Sarmısakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domates, ince kıyılmış taze soğan, kırmızı biber, tere ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Yarım su bardağı suda açılmış mısır ununu karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
En son çırpılmış yoğurdu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Not: Dilerseniz çorbaya limon sıkarak da yiyebilirsiniz.

|