|
|
Tere Çorbası |
 |
Vahşi Batı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Karaburun İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16673
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2007
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. su teresi
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
8 su bardağı et suyu
tuz
Yıkanmış tere incecik kıyılır, kaynar suya sokulur çıkartılır, üzerine soğuk su gezdirilir, un ve süt karıştırılır, kaynamakta olan et suyuna akıtılır, 10 dakika sonra tere ve tuz eklenir, bir taşım beraber pişirilir.
|
Tere Çorbası |
 |
depresif
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8351
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bağ su teresi
2 litre etsuyu
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Tuz
Tereyi yıkadıktan sonra incecik kıyın. Kaynar suda yarım dakika haşlayıp alın, üstüne soğuk su dökün. Et suyunu, tuzla kaynatın. Başka kapta sütle unu karıştırın ve hızlı karıştırarak kaynayan et suyuna yedirin. Ağır ateşte 10 dakika kaynattıktan sonra tereyi katıp, biri iki dakika daha pişirin.
|
Tere Çorbası |
 |
delidolu
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2016
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119565
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2016
1,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet tere (roka da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı hazır çiğ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Terenin saplarım ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3 bardak su ilavesiyle 7-8 dakika haşlayın.
Soğuyunca el blenderiyle veya mutfak robotuyla püre haline getirin. Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip, sararmcaya kadar kavurun. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Sütü de ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Not: Çorbayı lezzetlendirmek içir sütle beraber bir su bardağı hazır çiğ krema veya bir adet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz. Servis yaparken, kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.
|
Tere Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3392 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185621
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nilgün Tatlı
1 demet tere
2,5 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
2’şer adet domates ve taze soğan
1 adet ince kıyılmış kırmızı biber
6 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı yoğurt
İnce kıyılmış tereyi 2 su bardağı suda haşlayın ve suyunu süzün.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun.
Sarmısakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domates, ince kıyılmış taze soğan, kırmızı biber, tere ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Yarım su bardağı suda açılmış mısır ununu karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
En son çırpılmış yoğurdu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Not: Dilerseniz çorbaya limon sıkarak da yiyebilirsiniz.

|
|