|
Tencere Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174647
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
500 ml süt
100 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
Dereotu
Maydanoz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pilav tenceresini güzelce yağlayın.
Bir yufkayı tencerenin kenarından sarkacak şekilde yerleştirin.
Diğer yufkaları da elinizle küçük küçük parçalara ayırın.
Bir kasede peynirleri, dereotu ve maydanoz ile karıştırın.
Üzerine baharatları da ekleyin. Daha sonra yufkaları da ilave edip harmanlayın
Yumurta, yağ ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Karışımdan 1 çay bardağı kadar kenara ayırın.
Yufkalı ve peynirli iç harcı tencereye yayın. Üzerini de sarkan yufkalarla kapatın.
Ayırdığınız sütlü karışımı da üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Altı kızarınca ters çevirin ve aynı şekilde pişirip ocaktan alın.
Ilınınca dilimleyip servis edin.
|
Tencere Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158677
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yufka
125'er gram yağsız beyaz peynir ve lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Pulbiber
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt
Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biberi karıştırın. Isıya dayanıklı, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin. Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın üzerine serpin. Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın. Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin. Derin bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın. Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın. Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Tencere Böreği |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129216
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 yufka
500 g lor peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
3 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Isıya dayanıklı 35 cm çapında bir tencerenin her tarafını yağlayın. Yufkaların birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan üç yufkayı küçük parçalara ayırarak başka bir kaba alın. Ayrı bir kapta lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine parçaladığınız yufkaların yarısını yerleştirip peynirli karışımın tamamını dökün. En üste kalan yufkaları yayın. Bir kapta süt, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. 3 yemek kaşığını üzeri için ayırdıktan sonra kalan karışımı yufkaların üzerine gezdirin. Tencerenin kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın. Ayırdığınız karışımı böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreğin üzeri kızarınca folyo ile kapatıp yanmasını önleyin. İçinin pişmesi için pişirme süresini uzun tutun. Pişen böreği ılınınca servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
|
Tencere Böreği |
|
beyazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc94412
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr lor peynir
Biraz Maydanoz
Öncelikle tencerenin dibini yağlayıp bir yufkayı tencereye seriyoruz. Bir kapta sütü, sıvıyağı ve yoğurdu karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Yufkanın kenarları dışarıda kalacak şekilde diğer bir yufkayı küçük parçaları ayırıp sosa batırıyoruz. Parçaların yarısını düzdükten sonra hazırladığımız peynirli ve maydanozlu harcı ortaya seriyoruz. Harcın üzerine kalan parçaları da soslayıp dizdikten sonra Yufkanın tencereden sarkan kenarlarını birbirinin içine katlayarak kapatıyoruz. Kalan sosu üzerine döküp ocağa alıyoruz. Kısık ateşte sırasıyla iki tarafını da çevire çevire pişiriyoruz.
|
Tencere Böreği |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1621
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2006
2,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
4 yumurta
1 büyük paket margarin (250 gr.)
250 gr. beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar.)
250 gr. kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm. çapında bir tencere yağlanır. Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir.
2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir.
3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir. Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır.
4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir.
5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır. Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür. (1 fincan kadar üzeri için ayrılır.)
6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır. Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir.)
7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir.
Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 12.06.2020
|
|