| 
 
 
 | 
Tencere Böreği | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1621 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2006 
3,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
	
 
4 yufka
 
4 yumurta
 
1 büyük paket margarin (250 gr.)
 
250 gr. beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar.)
 
250 gr. kaşar peyniri
 
1 su bardağı süt
 
Yarım demet maydanoz, dereotu
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 kahve kaşığı kırmızı biber
 
 
1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm. çapında bir tencere yağlanır. Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir.
 
2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir.
 
3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir. Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır.
 
4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir.
 
5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır. Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür. (1 fincan kadar üzeri için ayrılır.)
 
6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır. Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir.)
 
7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir.
 
 
 
 
Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 12.06.2020
  
 | 
Tencere Böreği | 
  | 
beyazı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94412 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013 
1,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
200 gr lor peynir
 
Biraz Maydanoz
 
 
Öncelikle tencerenin dibini yağlayıp bir yufkayı tencereye seriyoruz. Bir kapta sütü, sıvıyağı ve yoğurdu karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Yufkanın kenarları dışarıda kalacak şekilde diğer bir yufkayı küçük parçaları ayırıp sosa batırıyoruz. Parçaların yarısını düzdükten sonra hazırladığımız peynirli ve maydanozlu harcı ortaya seriyoruz. Harcın üzerine kalan parçaları da soslayıp dizdikten sonra Yufkanın tencereden sarkan kenarlarını birbirinin içine katlayarak kapatıyoruz. Kalan sosu üzerine döküp ocağa alıyoruz. Kısık ateşte sırasıyla iki tarafını da çevire çevire pişiriyoruz.
  
 | 
Tencere Böreği | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129216 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 yufka
 
500 g lor peyniri
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 demet maydanoz
 
3 yumurta
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
 
Isıya dayanıklı 35 cm çapında bir tencerenin her tarafını yağlayın. Yufkaların birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan üç yufkayı küçük parçalara ayırarak başka bir kaba alın. Ayrı bir kapta lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine parçaladığınız yufkaların yarısını yerleştirip peynirli karışımın tamamını dökün. En üste kalan yufkaları yayın. Bir kapta süt, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. 3 yemek kaşığını üzeri için ayırdıktan sonra kalan karışımı yufkaların üzerine gezdirin. Tencerenin kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın. Ayırdığınız karışımı böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreğin üzeri kızarınca folyo ile kapatıp yanmasını önleyin. İçinin pişmesi için pişirme süresini uzun tutun. Pişen böreği ılınınca servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tencere Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158677 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2021 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
125'er gram yağsız beyaz peynir ve lor peyniri
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım demet maydanoz ve dereotu
 
Pulbiber
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
 
1 su bardağı süt
 
 
Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biberi karıştırın. Isıya dayanıklı, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin. Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın üzerine serpin. Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın. Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin. Derin bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın. Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın. Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tencere Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174647 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
4 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
500 ml süt
 
100 gram beyaz peynir
 
100 gram lor peyniri
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
Kırmızı toz biber
 
Karabiber
 
 
Pilav tenceresini güzelce yağlayın.
 
Bir yufkayı tencerenin kenarından sarkacak şekilde yerleştirin.
 
Diğer yufkaları da elinizle küçük küçük parçalara ayırın.
 
Bir kasede peynirleri, dereotu ve maydanoz ile karıştırın.
 
Üzerine baharatları da ekleyin. Daha sonra yufkaları da ilave edip harmanlayın
 
Yumurta, yağ ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Karışımdan 1 çay bardağı kadar kenara ayırın.
 
Yufkalı ve peynirli iç harcı tencereye yayın. Üzerini de sarkan yufkalarla kapatın.
 
Ayırdığınız sütlü karışımı da üzerine gezdirin.
 
Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Altı kızarınca ters çevirin ve aynı şekilde pişirip ocaktan alın.
 
Ilınınca dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |