Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Temel Pizza Hamuru (3 adet - 201,183 defa bakıldı)

Temel Pizza Hamuru


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Temel Pizza Hamuru

Lale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc3687
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
3,941 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su Bardagi Un
1 Küp Yas Maya
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Tatli Kasigi Tuz

Mayayi ufalayin. Büyük bir kasede un ve mayayi karistirin. Yarim su bardagi kadar ilik su, yag ve tuz ilave edin. Karisimi pütürsüz ve ellere yapismayan bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Dilerseniz yogurma islemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek ilik bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
Iki firin tepsisini yaglayip üzerine un serpin. Firini 225 dereceye ayarlayip önceden isitin. Hamuru tepsilere yayin.
Hamurlari dilediginiz iç malzeme ile donatip firina verin. 25 dakika kadar pisirin.


ML® Pizza için tıklayın



Fotoğraf "Fatoş Çelik" tarafından gönderildi. 14.05.2020


Pizza Hamuru

bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc10627
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2006
2,948 defa indirildi / yazdırıldı




Pizzanın iyi olabilmesi için hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Bunun için hamurun yoğurulmasına ve mayalanmasına özen gösterilmelidir. Hamur kolay yoldan hazırlanmak istenirse, yoğurma sırasında her 100 gr una bir çorba kaşığı zeytinyağı hesabıyla zeytinyağı katılır ve bu yağ hamura iyice yedirilir.

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1/2 kg un,
30 gr toz maya,
yeteri kadar tuz.

Yapılışı: Un elekten geçirilerek hamur yoğurma mermerinin üstüne konur. Unun ortası çukurlaştınlır ve ufalanarak toz haline getirilmiş maya serpiştirilir. Bir kaşık tuz ılık suda eritilir ve azar azar dökülerek hamur yoğurulur. Katılacak ılık suyun miktarı unun cinsine göre değişeceğinden hamuru yoğuran kişinin suyu azar azar katması ve tam dozunu kendisinin ayarlaması gerekir. Genel olarak bir bardak su yeterli olur. Hamur, yoğurma mermerine ve ellere bulaşacak kadar yumuşak olmalıdır. Hamur yeterli yumuşaklığa geldikten sonra da yoğrulmaya devam edilir. Böylece hamur yumuşaklığını korumakla birlikte artık mermere ve ellere yapışmaz. Sonra hamur yuvarlanarak top biçimine getirilir. Una bulanmış bir bıçakla dörde bölecek biçimde hamura bir çarpı işareti yapılır. Hamur çabuk mayalanması için una bulanmış geniş toprak bir tencereye yerleştirilir. Üstü nemli bir bezle örtüldükten sonra kap ılık bir yere bırakılır. Bu durumda hamur 2 saatte mayalandırılır. Hamur daha çabuk mayalanmak isteniyorsa, kap daha sıcak bir yere konulmalıdır. Hamur kabararak kapladığı yerin iki mislini kaplayınca, yeterince mayalanmış demektir. Bu durumda içinde bulunduğu kaptan çıkarılıp una bulanmış hamur yoğurma mermerinin üstüne konur ve yoğurulur. Yoğurma sırasında hamur eski büyüklüğüne gelir. Bu durumda telaşa kapılmaya gerek yoktur. Çünkü bu, hamurun gerektiği gibi mayalanmış olduğunu gösterir.


PİZZA HAMURU

lila
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.09.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40874
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009
3,031 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik (600 gr hamur) Malzemesi
Yarım paket (125 gr) margarin
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Oda ısısında bekletilmiş margarini derin bir kaba alın. Yumurta, süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru top şeklinde kapatıp derin bir kaba alın. Üzerine bıçağın ucuyla artı işareti çizin. Üzerine un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.






Temel Pizza Hamuru Tarifleri Hamur İşleri



(3 adet Temel Pizza Hamuru 201,183 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort