|
Tel Şehriye Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175656
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2023
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı şehriye
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet havuç
4 adet kornişon turşu
1 su bardagı haşlanmış bezelye
Dereotu
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Tel şehriyeyi az yağda kavuralım, üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip pişirelim, suyunu çekince ocağın altını kapatalım ve soğutalım. Bezelyeyi haşlayalım, kırmızı biberi de közleyelim, havucu rendeleyelim, kornişon salatalığı maydanozu ve dereotunu, közlenmiş kırmızı biberi doğrayalım. Bir kaba hepsini alalım. Üzerine soğumuş şehriyeyi limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
|
Tel Şehriye Salatası |
|
gül naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc132930
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2018
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket tel şehriye
2 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı mısır konservesi
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 kase yoğurt
Bir tencereye su koyup kaynatalım, şehriyelerimizi suyun içine dökelim. Bir çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Bir tutam tuz atalım ve kaynamaya bırakalım. 4-5 dakika sonra şehriyelerimiz pişmiş olacaktır. Ateşten alıp sularını süzelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan şehriyelerimizi derin bir kaseye alalım. Üzerine mısır konservemizi ve ince doğranmış salatalık turşumuzu rendelenmiş sarımsağımızı ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak bir kase yoğurdu salatamızın üzerine dökelim. İyice karıştıralım daha sonra servis tabağına alarak servis yapalım.
|
Tel Şehriye Salatası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121055
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2016
1,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı sıcak su
2 havuç rendesi
5-6 yeşil soğan
1 su bardağı mısır konservesi
3 yemek kaşığı ketçap
Sıvı yağ
Tuz
Yarım limon
Tel şehriye bir tencerede biraz yağ ile kızarıncaya kadar kavrulur. Üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Şehriyeler suyunu çekince üzerine havuç rendesi ilave edilir. Ocak kapatılır, tencere soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra doğranmış taze soğan, mısır, ketçap ve tuz da ilave edilerek karıştırılır.
En son limon sıkılarak servise sunulur.
|
Tel Şehriye Salatası |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69726
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tel şehriye
4 adet yeşil biber
4 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sarımsaklı çeşni
1 demet taze soğan
1 dal dereotu
1 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı ve yeşil biberleri kıyıp, zeytinyağında kavurun. Tel şehriye ve su ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alıp, sarımsaklı çeşni, kıyılmış soğan, dereotu, maydanoz, karabiber, nane ve tuz ekleyin. İyice karıştırıp, soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
|
|