| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Tel Kadayıf (Giresun) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Tel Kadayıf (Giresun) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31644 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 10,580 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1/2 kg. kadayıf
 4 yemek kaşığı tereyağı
 çekilmiş fındık
 Şurubu için:
 5 bardak şeker
 5 bardak su
 
 
 Şurubu için, şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
 Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 27.04.2020
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |