Kısa URL: https://ml.md/lc148051
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2020
354 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Soğuk su, un ve tuzla hamur yoğrulur.
İnce yufkalar açılır.
Yufkalar saçta çok hafif pişirildikten sonra katlanıp kapalı bir kap içine konulur.
Yufka yapma işlemi bittikten sonra kadayıf gibi incecik kesilir.
Bir süre serilip kurutulur.
Bu kadayıf normal kadayıf gibi kızartıldıktan sonra şerbet dökülerek yenildiği gibi şu şekilde yapılmaktadır.
Bir kabın dibi yağlanıp kadayıf içine konulur.
Arasına peynir konulur.
Ayrı bir tavada yağ eritilir. Yağın üzerine süt veya su konulup kadayıfın üstüne gezdirilir.
Üzerine tekrar peynir atılır ve hafif ateşte kızartılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc31644
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
10,454 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 kg. kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
çekilmiş fındık
Şurubu için:
5 bardak şeker
5 bardak su
Şurubu için, şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 27.04.2020