Kısa URL: https://ml.md/lc5888
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tavuk suyu
İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü
100 gr. ceviz içi
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın.
Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın.
Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın.
Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc141291
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019
1,142 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
3 adet yumurta
İç harç için:
1 adet tavuk göğüs eti
100 gram ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı çörekotu
İç malzemeyi hazırlamak için tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın. Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Bir kapta üç yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye çırpın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın. Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.