| 
 
 
 | 
Tavuklu Zarf Böreği | 
  | 
semagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141291 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019 
1,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 adet yufka
 
3 adet yumurta 
 
İç harç için:
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
100 gram ceviz içi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı çörekotu
 
 
İç malzemeyi hazırlamak için tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın. Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
 
Bir kapta üç yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye çırpın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın. Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
 
Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
TAVUKLU ZARF BÖREĞİ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88949 
Gönderme Tarihi: 04.May.2013 
2,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
3 adet yufka
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 paket kabartma tozu
 
1 tam tavuk göğsü
 
1 kahve fincanı kıyılmış ceviz
 
Çörekotu
 
Tuz
 
 
Yumurta, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozu iyice çırpılır. Yufkaların aralarına sürülüp, gözleme gibi kapatılır. Diğer tarafta tavuk haşlanır ve didiklenir. Ceviz ve kara biber, tuzla karıştırılıp gözleme gibi katlanan yufkaların üstüne yayılır. Karşılıklı kenarlar kapatılıp, zarf şeklinde katlanır ve kesilir. Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu serpilerek 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
  
 | 
Tavuklu Zarf Böreği | 
  | 
sultan09 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41762 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2009 
2,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 Adet hazır yufka
 
İç malzemesi;
 
500-600 gr tavuk göğüs eti
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 adet yeşil çarliston biber
 
2 adet kırmızı uzun biber
 
3 adet orta boy domates
 
6 çay kaşığı kekik
 
2 çay kaşığı tuz, karabiber
 
Üzeri için;
 
2 Adet yumurta sarısı
 
 
Yapılışı
 
Tavuk göğüs etlerini tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberin saplarını kesin. Tohumlarını ayıklayıp her birini uzunlamasına ikiye bölün. Sonrada ince halinde küpler şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, incecik küpler şeklinde dilimleyin. Derin veya geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Orta ısılı ateşte tavuk etlerini tavaya aktarıp bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Yaklaşık 3-4 dk. kavurduğunuz tavukların içine biberleri katıp 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, kekik serpiştirip domatesleri katın ve ocaktan alın. (İsterseniz konserve domates kullanabilirsiniz) Öte yandan birinci yufkayı tezgahın üzerine serin. Dört bir kenarını içe doğru katlayıp yufkayı kare şekline getirin. Elde ettiğiniz kare yufkayı dört eşit parçaya ayırın. Her birinin ortasına iki yemek kaşığı kadar tavuklu karışımdan koyup, poğaça şeklinde (Zarf gibi) katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri, katlı kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çöreotu, susam serpin. Fırını 5 dakika önceden ısıtıp, 180 derece alt üst konuma getirin. Sıcak fırında 30 dakika üzerleri altın sarısı renk alıncaya dek pişirin ve çıkarın. Sıcak olarak servise sunun.
  
 | 
Tavuklu Zarf Böreği | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5888 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006 
3,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 adet yufka
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
İç Malzemeleri:
 
1 adet tavuk göğsü
 
100 gr. ceviz içi
 
Tuz, karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
 
Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın.
 
Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın.
 
Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın.
 
Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
 
Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
 ML® Zarf Böreği için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 |