|
Tavuklu Tart |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107050
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://bakpilic.com.tr
Hamur:
250 gr. un
150 gr. tereyağ
Yarın kahve fincanı süt
Kabartma tozu
Tuz
İç:
1 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
Tuz
200 gr. kaşar
Tart hamuru yapmak için tüm hamur malzemesini karıştırın. Kenarları uzun tutularak kalıba taban olarak yayın. Buzdolabına koyun. Hamur buzdolabında dinlenirken, tüm iç malzemeyi tavada sote yapın. Hamur soğuduktan sonra üzerine yayın. İç malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpin. 180 derecelik fırında 45 dk. pişirin.
|
Tavuk Etli Tart |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147534
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Tart hamuru için:
250 g un
100 g tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
300 g tavuk göğüs eti
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı mayonez
3 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Üzeri için:
Taze biberiye
Unu geniş bir karıştırma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, tuz ve suyu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Üzeri için tavuk göğüs etini haşlayın. Suyunu süzüp tavuk etlerini tel tel olacak şekilde ayırın. Süzme yoğurt, mayonez ve hardalı bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etleri sosla iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Tekrar yoğurun ve bir merdane yardımıyla tart kalıbınızın boyutlarında açın. Hamuru elinizle bastırarak tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serip bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine tavuklu harcı yayın. Rendelenmiş parmesan peyniri serpip üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
Tavuklu Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159217
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
125 gr. margarin
1 yumurta
1/2 adet tavuk
100 gr. kıyışmış dil
1 havuç
Tuz
Karabiber
Kekik
Unu çalışılacak yere eleyin. Ortasını açın. Yağı, yumurtayı, tuzu koyun. Yoğurarak hamur haline getirin. Yarım santim kalınlığında açın. Tart kalıbına koyun. Salçası: 60 gr. erimiş margarin 1 çorba kaşığı un köyün. 2 dakika kavurun. 1 bardak tavuk suyunu azar azar karıştırarak katın, koyulaşınca salçayı ateşten İndirin. Tuzu katın. Kemikleri alınmış tavuk etini, kıyılmış dili, haşlanıp kıyılan havucu, kekikle karabiberi lilave edin. Hepsini karıştırın. Tart hamurunun İçine yayarak döşeyin ve orta hararetli fırında pişirin.
Not: Tavuklu tart yapmak İstediğiniz zaman, tavuğun fazla yağlı ve kart olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.
|
|