| 
 
 
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107050 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://bakpilic.com.tr
 
 
Hamur:
 
250 gr. un
 
150 gr. tereyağ
 
Yarın kahve fincanı süt
 
Kabartma tozu
 
Tuz
 
İç:
 
1 adet tavuk göğsü
 
250 gr. mantar
 
2 adet kırmızı biber
 
2 adet sarı biber
 
Tuz
 
200 gr. kaşar
 
 
Tart hamuru yapmak için tüm hamur malzemesini karıştırın. Kenarları uzun tutularak kalıba taban olarak yayın. Buzdolabına koyun. Hamur buzdolabında dinlenirken, tüm iç malzemeyi tavada sote yapın. Hamur soğuduktan sonra üzerine yayın. İç malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpin. 180 derecelik fırında 45 dk. pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Etli Tart | 
  | 
melda özer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2019 
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147534 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019 
865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için:
 
250 g un
 
100 g tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
300 g tavuk göğüs eti
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 çay bardağı mayonez
 
3 yemek kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
 
Üzeri için:
 
Taze biberiye
 
 
Unu geniş bir karıştırma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, tuz ve suyu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Üzeri için tavuk göğüs etini haşlayın. Suyunu süzüp tavuk etlerini tel tel olacak şekilde ayırın. Süzme yoğurt, mayonez ve hardalı bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etleri sosla iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Tekrar yoğurun ve bir merdane yardımıyla tart kalıbınızın boyutlarında açın. Hamuru elinizle bastırarak tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serip bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine tavuklu harcı yayın. Rendelenmiş parmesan peyniri serpip üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159217 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. un
 
125 gr. margarin
 
1 yumurta
 
1/2 adet tavuk
 
100 gr. kıyışmış dil
 
1 havuç
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Unu çalışılacak yere eleyin. Ortasını açın. Yağı, yumurtayı, tuzu koyun. Yoğurarak hamur haline getirin. Yarım santim kalınlığında açın. Tart kalıbına koyun. Salçası: 60 gr. erimiş margarin 1 çorba kaşığı un köyün. 2 dakika kavurun. 1 bardak tavuk suyunu azar azar karıştırarak katın, koyulaşınca salçayı ateşten İndirin. Tuzu katın. Kemikleri alınmış tavuk etini, kıyılmış dili, haşlanıp kıyılan havucu, kekikle karabiberi lilave edin. Hepsini karıştırın. Tart hamurunun İçine yayarak döşeyin ve orta hararetli fırında pişirin.
 
 
Not: Tavuklu tart yapmak İstediğiniz zaman, tavuğun fazla yağlı ve kart olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |