| 
 
 
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24029 
Gönderme Tarihi: 24.May.2008 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
Yarım paket margarin
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar un
 
Harcı için:
 
Yarım kg tavuk kuşbaşı
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz, karabiber ve kimyon
 
 
Oda ısısında yumuşamış margarin ve diğer malzemelerle hamur yapılır. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak yağda pembeleştirilir. Tavuk atılır, suyunu bırakıp çekince ince kıyılmış biber ve baharatlar eklenir. En son rende domates ilave edilir. Hamurdan yumruk kadar parça ayrılır. Kalan hamur fırın kabı büyüklüğünde açılır. Yağlanmış kaba yerleştirilir. Üzerine hazırlanan tavuk yerleştirilir. Kalan hamur rendenin kalın kenarıyla tavuklu tartın üzerine rendelenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kısmı pembeleşene kadar pişirilir.
 
 
ML® Tavuklu Turta (görsel)
 
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11122 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2007 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1200 gr. Tavuk
 
40 gr. Tereyağ
 
2 Soğan
 
200 gr. Mantar
 
4 Sosis
 
3 katı yumurta
 
1 büyük dometes 
 
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
2 çorba kaşığı un
 
2 bardak tavuk suyu
 
1 yumurta
 
 
Mantar, domates ve bütün malzemeyi kıyın. Haşlanmış tavuğu parçalara ayırıp kemiklerini çıkartın. Malzemelerden tart hamurunu hazırlayın, 2/3 hamuru yayın. Malzemenin hepsini koyup üstünü tekrar hamurla örtün. Ortasına kağıttan bir baca koyup bıçakla şekiller çizin. Sıcak fırında bir saat 30 dk. Kızartın.
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Şebnem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75192 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
2,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
250 gr margarin (oda sıcaklığında eritilmiş )
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım bardak sıvıyağ
 
8 su bardağı un
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
 
3 yemek kaşığı kaşar peyniri
 
1 su bardağı bezelye
 
2 yemek kaşığı mısır
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı hazır krema
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
 
Yoğurma kabına margarin, yoğurt, sıvıyağ, limon suyu ve tuz koyup karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Tereyağını eritin, un ilave edin, pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuz koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içine küçük küçük doğradığınız tavuk göğüs etini, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın. Soğuduktan sonra kaşar peyniri ve krema ilave edin. Hamurdan 2 adet eşit beze yapın. İlk hamuru tart kalıbına, kenarlarından yükselterek yerleştirin. Hazırladığınız içi, kalıba yayın. İkinci hamuru tartın üstüne yerleştirin ve baklava şekli vermek için bıçakla yüzeyinden çizin. Yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
payidar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.01.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74657 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr yumuşak margarin
 
7 çay bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kreması için:
 
2 kaşık yağ
 
2 kaşık un
 
1/2 kilo süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 kase kaşar peynir
 
 
Yağ, un, yoğurt, tuz ve kabartma tozundan bir hamur elde et. Yuvarlak borcam tepsiye hamuru yayalım. Fırına ver. Kremayı pişir. Tavuk göğsünü haşla ve didikle. Kremaya karıştır. Pişen tart hamurunun üzerine kremayı yay. Kaşar peynir rendesi dök, fırında biraz daha pişir.
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107050 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://bakpilic.com.tr
 
 
Hamur:
 
250 gr. un
 
150 gr. tereyağ
 
Yarın kahve fincanı süt
 
Kabartma tozu
 
Tuz
 
İç:
 
1 adet tavuk göğsü
 
250 gr. mantar
 
2 adet kırmızı biber
 
2 adet sarı biber
 
Tuz
 
200 gr. kaşar
 
 
Tart hamuru yapmak için tüm hamur malzemesini karıştırın. Kenarları uzun tutularak kalıba taban olarak yayın. Buzdolabına koyun. Hamur buzdolabında dinlenirken, tüm iç malzemeyi tavada sote yapın. Hamur soğuduktan sonra üzerine yayın. İç malzemenin üzerine rendelenmiş kaşar serpin. 180 derecelik fırında 45 dk. pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Etli Tart | 
  | 
melda özer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2019 
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147534 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019 
865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için:
 
250 g un
 
100 g tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
300 g tavuk göğüs eti
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 çay bardağı mayonez
 
3 yemek kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
 
Üzeri için:
 
Taze biberiye
 
 
Unu geniş bir karıştırma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, tuz ve suyu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Üzeri için tavuk göğüs etini haşlayın. Suyunu süzüp tavuk etlerini tel tel olacak şekilde ayırın. Süzme yoğurt, mayonez ve hardalı bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etleri sosla iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Tekrar yoğurun ve bir merdane yardımıyla tart kalıbınızın boyutlarında açın. Hamuru elinizle bastırarak tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serip bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine tavuklu harcı yayın. Rendelenmiş parmesan peyniri serpip üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159217 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. un
 
125 gr. margarin
 
1 yumurta
 
1/2 adet tavuk
 
100 gr. kıyışmış dil
 
1 havuç
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Unu çalışılacak yere eleyin. Ortasını açın. Yağı, yumurtayı, tuzu koyun. Yoğurarak hamur haline getirin. Yarım santim kalınlığında açın. Tart kalıbına koyun. Salçası: 60 gr. erimiş margarin 1 çorba kaşığı un köyün. 2 dakika kavurun. 1 bardak tavuk suyunu azar azar karıştırarak katın, koyulaşınca salçayı ateşten İndirin. Tuzu katın. Kemikleri alınmış tavuk etini, kıyılmış dili, haşlanıp kıyılan havucu, kekikle karabiberi lilave edin. Hepsini karıştırın. Tart hamurunun İçine yayarak döşeyin ve orta hararetli fırında pişirin.
 
 
Not: Tavuklu tart yapmak İstediğiniz zaman, tavuğun fazla yağlı ve kart olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |