| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Kereviz | 
 
  | 
nurbebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2012 
Mesajlar: 27 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71627 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2012 
2,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet kereviz
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 adet limonun suyu
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
3 dilim kabukları alınmış ekmek
 
2 su bardağı süt
 
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soyulup halka halka doğranmış kerevizleri, limon suyu eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "sis" tarafından gönderildi. 13.12.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Kereviz Tarifleri Patates Tarifleri
 | 
 
 
 
 |