|
Tavuklu Kereviz |
|
nurbebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71627
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2012
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Soyulup halka halka doğranmış kerevizleri, limon suyu eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "sis" tarafından gönderildi. 13.12.2015
|
Tavuklu Kereviz |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70079
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
2 parça tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sosu için:
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı ayçicek yağı
Yarım limon
Kerevizler ortadan ikiye bölünüp kabukları soyulacak ortası biraz çukurlaştırılacak kararmaması için unlu limonlu suda bekletilmesi gerekiyor. Kerevizleri ayrı tencerede su, limon suyu, çiçek yağı, tuz koyup kerevizleri suyun içine alıyoruz. ve pişiriyoruz. Tavaya biraz çiçek yağı koyup ince doğranmış soğanı sarımsağı alıyoruz. İki dakika kadar kavurup küp parçalar şeklinde doğranmış tavuk etlerini tavaya alıyoruz. Hep birlikte 5-6 dakika kavurup üzerine ince doğranmış yeşil biberi ve domatesi de ilave edip kısık ateşte bir taşım kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Beşamel sosu: Tencereye çiçek yağını koyuyoruz. Ocağın altını yakıyoruz unu yağın üstüne döküyoruz. Orda hareketli ocak ateşinde 2 dakika unu çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz. Üzerine soğuk sütü döküyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayınca kıvamını kontrol ediyoruz. Çok koyu olmuşsa kerevizi pişirdiğimiz sudan koyup akıcı hale getiriyoruz. son aşamada fırın kabına kerevizleri susuz olarak alıyoruz. Üzerine sotelediğimiz tavuklu harcı dolduruyoruz. Onunda üzerine kaşıkla başamel sosunu döküyoruz. Her birinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz 170 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar tutuyoruz.
|
TAVUK ETLİ KEREVİZ |
|
solmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33233
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009
4,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
300gr. haŞlanmış kuşbaşı tavuk eti
2'şer patates ve soğan
3 kereviz
1 havuç
4 diş sarımsak
karabiber
kırmızı pul biber
tuz.
İnce kıyılmış sarımsağı, küp küp doğranmış soğanları ve havucu yağda kavurun ve iri küpler şeklinde doğranm,ş kerevizleri ve patatesleri ilave edıp 3-5 dakika kadar pişirin. Üzerine tavuk etlerini baharatlar, ve tuzunu ayarlayarak ilave edin. Sebzelerin üzerine gelecek kadar suyla kısık ateşte 15 dk. kadar pişirin.
|
Tavuklu Kereviz |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7844
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2006
2,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet tavuk
10 adet arpacık soğan
3 adet yeşil sivribiber
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet kereviz.
Hazırlanışı:
Kerevizler soyulduktan sonra ince ince doğranır. Su dolu tencereye konulur ve içine biraz süt eklenerek pişmeye bırakılır. Ayrı bir tencerede arpacık soğanlar kavrulur. Tavuk etleri doğranarak soğana ilave edilir. 3 diş sarımsak ikiye bölünüp tavuklara eklenir ve sotelenir. Doğranmış biber, domatesler ve salça eklenip kapağı kapatılır. Kerevizlerin suyu süzülerek püre haline getirilir. Beşamel sos hazırlanıp içine kerevizler eklenir. Kıvamını aldığında kaşarpeyniri rendesi ve tuz ilave edilir. Biraz karıştırılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp ortasına tavuklu karışım konularak servise sunulur.
|
|