| 
 
 
 | 
Tavuklu Bademli Pilav | 
  | 
gülabdan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.01.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104165 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015 
1,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
200 gram haşlanmış tavukgöğsü
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı bezelye
 
1 adet havuç
 
50 gram kabukları soyulmuş çiğ badem
 
 
Öncelikle tereyağında tavukları ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine pirinç, havuç ve bezelyeyi koyup az su ekleyip çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yaparken üzerine çiğ bademleri istenirse kıyılmış dereotu ya da maydanozları ekleyip sunum yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 17.07.2015
  
 | 
Tavuklu Bademli Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154968 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020 
451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://haber7.com
 
 
Bademli Pilav İçin:
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kesme şeker
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 su bardağı su
 
1 avuç badem
 
Fırında Tavuk İçin:
 
1 adet bütün tavuk
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Fırını 180 dereceye ısıtın.
 
Tavuğu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberle iyice ovun ve fırın poşetine bir bardak su ekleyip fırına yerleştirin. 40-45 dakika pişirin.
 
Havuçları uzun uzun rendeleyin. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 
Sıcak suyu kavrulan pirinç ve havuçların üzerine dökün, tuz ve kesme şeker ve bademleri ilave edip kapağını kapatın.
 
Pirinçler iyice şişip, pişince altını kapatıp, temiz bir havlu kağıt veya havlu ile demlenmeye bırakın.
 
Servis tabağının ortasına tavuğu yerleştirin, kenarına pilavı ekleyip, servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bademli Tavuklu Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166051 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022 
385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. pirinç
 
4.5 su bardağı kaynar su
 
1 parça tavuk göğsü
 
1 su bardağından az bezelye
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
50 gr. antepfıstığı (isteğe bağlı)
 
50 gr. badem
 
1 çay kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kesme şeker
 
Bademleri kavurmak için:
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Ilık suda pirinçleri üzerine tuz atarak 15 dakika bekletin ardından yıkayıp süzün. Ayrı bir yerde tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin. Bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarın ve sıvı yağda sarı bir renk alana kadar kavurun. Bir tencereye tereyağı koyup eritin. Pirinçleri ekleyin ve güzelce kavurun.
 
Bademleri ilave edin. Bezelyeyi, baharatları, şeker ve suyu da ekledikten sonra kaynayınca altını kısın. Göz göz olunca ocağın altını kapatın. Son olarak isteğe göre fıstıkları ilave edip demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |