|
Tavuklu Bademli Pilav |
|
acımtrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc40265
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 avuç iç badem
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye konur. Üzerine iç kabuğu soyulmuş bademler atılır. Sararınca, kuşbaşı doğranmış tavuk eti katılır. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra kalan tereyeğı, pirinç ve tuz eklenir. Birkaç dakika daha çevirdikten sonra et suyu eklenir. Kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve 13 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirdikten sonra karıştırılır, servise sunulur.
Not: Bu tarifte pirinci önceden ıslatmaya gerek yoktur.
|
TAVUKLU BADEMLİ PİLÂV |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48636
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2010
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2,5 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı badem
1/2 bardak iç bezelye
1 tatlı kaşığı zerdeçal boyası
1 çorba kaşığı çam fıstığı (kabuksuz)
1 tutam safran
bir tavuğun göğüs eti veya ciğeri ve katısı
biraz tuz
Yayvanca bir kaba, ya da tepsiye ayıklanmış pirinç ve tuz konulur. Üzerini örtecek kadar da sıcak su ilâve edilir. Ve soğuyuncaya kadar bir kenara bırakılır. Sonra suyu dökülür ve duru suyu akıncaya dek birkaç kez yıkanıp, süzülür.
Öte yandan bir tencereye yağı konur, eriyince pirinçleri ilâve edip 10-12 dakika kavrulur. Sonra tavuk suyu, kıyıp yarım fincan suda yarım saat yumuşatılan safran, zerdeçal boyası, yarım kahve fincanı suda eritilerek iç kabukları soyulmuş badem, bezelye ile incecik didiklenen tavuk eti ya da minicik doğranan ciğeri ve katıyı ilâve edip kapağı kapatılır. Suyunu çekinceye kadar harlı, sonra orta ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra hafif ateşte yarım saat demlendirip indirilir. Bir miktar suda bir taşım kaynatarak kabukları çıkarılan çam fıstığı ilâve edilir. Karıştırıp tabağa alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
ML® Tavuklu Kır Pilavı için tıklayın
|
Tavuklu Bademli Pilav |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63626
Gönderme Tarihi: 29.May.2011
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr pirinç (ayıklanıp, 30-60 dakika ılık suda bekletilmiş)
800 gr'lık bir tavuk (temizlenip, ütülenmiş)
4-5 su bardağı su
2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı rafine yağ
2 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr badem
Baharat Torbası:
2 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
5 tane-karabiber.
Tavuğu alabilecek büyüklükte bir tavada, 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Tavuğu koyup 7-8 dakika, her tarafı altın sarısı olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, tavuğu büyükçe bir tencereye aktarınız. Tencereye tavuğun üstünü örtecek kadar su, 1 çay kaşığı tuz, biber ve baharat torbasını ekleyerek, orta ateşte bir saat, tavuk yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, tavuğu bir tabağa çıkartınız. Tavuk soğuyunca küçük parçalar halinde etlerini ayıklayıp, çukur bir tabağa koyunuz. Tavuk etlerinin üstüne tenceredeki tavuk suyundan 4-5 kaşık dökerek bir kenara bırakınız. Islatmış olduğunuz pirinci süzüp, bol suda yıkayınız. Süzerek, başka bir kaba alınız.
Bir tencerede, kalan 1 tatlı kaşığı rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Süzülmüş pirinci tencereye koyup 3-4 dakika, sürekli karıştırarak kavurunuz. Kalan 1 çay kaşığı tuz ile tenceredeki tavuk suyundan 4-5 su bardağı ekleyerek, önce harlı sonra da orta ateşte 20 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alınız. Kapağını açıp pilavın üstünü temiz bir bezle kapatarak, demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
Küçük bir sahanda, bir tatlı kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca bademleri ekleyerek 5-6 dakika, bademler pembeleşene kadar kızartınız. Sahanı ateşten alınız.
Bir tatlı kaşığı rafine yağla yağlanmış bir pasta kalıbının dibine, bademleri serpiniz. Ayıklanmış tavuk etlerini döşedikten sonra, pilavı pirinçleri ezmemeye dikkat ederek kalıba doldurunuz.
Tavuklu pilavı, kalıbı ters çevirerek ısıtümış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
|
Tavuklu Bademli Pilav |
|
gülabdan
Aşçı
Kayıt: 05.01.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104165
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
200 gram haşlanmış tavukgöğsü
Tuz, karabiber
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
50 gram kabukları soyulmuş çiğ badem
Öncelikle tereyağında tavukları ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine pirinç, havuç ve bezelyeyi koyup az su ekleyip çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yaparken üzerine çiğ bademleri istenirse kıyılmış dereotu ya da maydanozları ekleyip sunum yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 17.07.2015
|
Tavuklu Bademli Pilav |
|
stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Şehitkamil Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc154968
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://haber7.com
Bademli Pilav İçin:
1,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 avuç badem
Fırında Tavuk İçin:
1 adet bütün tavuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Tavuğu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberle iyice ovun ve fırın poşetine bir bardak su ekleyip fırına yerleştirin. 40-45 dakika pişirin.
Havuçları uzun uzun rendeleyin. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu kavrulan pirinç ve havuçların üzerine dökün, tuz ve kesme şeker ve bademleri ilave edip kapağını kapatın.
Pirinçler iyice şişip, pişince altını kapatıp, temiz bir havlu kağıt veya havlu ile demlenmeye bırakın.
Servis tabağının ortasına tavuğu yerleştirin, kenarına pilavı ekleyip, servis edin.
|
Bademli Tavuklu Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166051
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. pirinç
4.5 su bardağı kaynar su
1 parça tavuk göğsü
1 su bardağından az bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
50 gr. antepfıstığı (isteğe bağlı)
50 gr. badem
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Bademleri kavurmak için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık suda pirinçleri üzerine tuz atarak 15 dakika bekletin ardından yıkayıp süzün. Ayrı bir yerde tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin. Bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarın ve sıvı yağda sarı bir renk alana kadar kavurun. Bir tencereye tereyağı koyup eritin. Pirinçleri ekleyin ve güzelce kavurun.
Bademleri ilave edin. Bezelyeyi, baharatları, şeker ve suyu da ekledikten sonra kaynayınca altını kısın. Göz göz olunca ocağın altını kapatın. Son olarak isteğe göre fıstıkları ilave edip demlenmeye bırakın.
|
|