|
Tavuk Salatası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3238
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tavuk göğsü haşlanarak didilir.Cevizler dişe gelecek şekilde dövülür.Sarımsak ezilir.Yoğurt ve mayonezle birlikte hepsi karıştırılır.
ML® Tavuk Salatası için tıklayın
|
Tavuk Salatası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3239
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuğun göğüs eti
6 adet marul yaprağı
1 küçük kavanoz mayonez
6 adet salatalık turşusu
Mayonez miktarı kadar (koyu) yoğurt
Tavuk etini haşlayın, ufak parçalara ayırıp, soğutun. Yoğurtla mayonezi çırpın buna ufak ufak doğradığınız turşu ve marul yapraklarını ilave edin, tavuk eti ile birlikte karıştırıp bir kaba koyun. Üzerini turşu ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.
|
Tavuk Salatası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3240
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet tavuk göğsü
1 adet küçük kavanoz mayonez
100 gr ceviz
Mayonez ile aynı ölçüde yoğurt
5-6 adet kornişon turşu
Birkaç diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tavuğu haşlayıp didikleyin, turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. Sarmısakları dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diğer malzemeler ile hepsini karıştırın üzerini kırmızı toz biber ile süsleyin.
ML® Papatya Salatası için tıklayın
|
Tavuk Salatası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3241
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mayonez
2 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
8-9 adet küp doğranmış kornişon turşusu
8-9 adet ince doğranmış taze soğan
1 demet dereotu
Tuz
Tavukları haşlayın ve ince ince didin. Soğuduktan sonra önce sebzeleri daha sonra da sarımsak ilave edilmiş mayonez ve yoğurt ilave edin. Yemeklerin yanında harika bir garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
ML® Tavuklu Lahana Salatası için tıklayın
|
Tavuklu Salata |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3254
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 parça tavuk şinitzel
3 çorba kaşığı mayonez
1 göbek salata
2 ya da 3 tost ekmeği
Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış)
ML® Salamlı Tavuk için tıklayın
ML® Salamlı Tavuk (görsel)
Fotoğraf "saniye şimşek" tarafından gönderildi. 21.05.2019
|
Tavuklu Salata |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3255
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük kereviz
1,5 limon
1 tavuk göğsü yada 2 but
6 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8-10 adet zeytin
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Yumurtaları 12 dakika, tavuğu 45 dakika haşlayın. Kerevizi soyun, limonla ovun ve rendeleyip üzerine yarım limon suyu gezdirin. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Kerevizlerle karıştırın, derin bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış yumurtaları dilimledikten sonra salataya karıştırın. Üzerine mayonezi ekleyin. Zeytin ve maydanoz ile süsleyin.
|
Tavuklu Salata |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3256
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 tavuk
1 adet havuç
1/2 baş soğan
1/2 adet limon
1 sap kereviz
200 gr jambon
300 gr taze mantar
1/2 demet maydanoz
Mayonez
Karabiber
Tuz
Tavuk, kereviz, maydanoz, havuç ve soğanı tuzlu suya koyup, haşlayın. Daha sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp, ufak parçalar halinde ayıklayın. Jambon dilimlerini de aynı suda 3-4 dakika haşlayıp, ince uzun şeritler halinde kesin. Mantarları yıkayıp, dilimleyin ve tavuğun suyunda 2 dakika haşlayın. Mantarları südükten sonra tavuk parçaları ve jambon şeritleriyle birlikte karıştırıp, servis tabağına alın ve üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Elde ettiğiniz karışımın üzerini mayonezle kaplayın ve servis yapın.
|
Tavuk Salatası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc3631
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet tavuk gögsü
1 adet küçük kavanoz mayonez
100 gr ceviz
mayonez ile ayni ölçüde yoğurt
5-6 adet kornison tursu
birkaç dis sarımsak
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu haslayip didikleyin, tursulari minik minik dograyip ekleyin.
Sarmisaklari dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diger malzemeler ile hepsini karistirin üzerini kirmizi toz biber ile süsleyin.
|
Tavuk Salatası |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6398
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane tavuk göğsü
2 orta boy salatalık
1 küçük kase süzme yoğurt
1 küçük kase mayonez
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Tavuk eti haşlanır ve soğutularak küçük parçalara ayrılır. Üzerine kabuğu soyulmuş salatalıklar iri rendelenir. (Suyu alınması tavsiye edilir.) Dereotu ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Not: Taze tüketilirse iyi olur.
|
Salata Tavuk |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc7021
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2006
3,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme adet haşlanmış tavuk göğüs eti,
4 taze soğan,
2 diş sarımsak,
1 orta boy domates,
1 çarliston biber,
2 adet küçük salatalık turşusu,
1 demet dereotu,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı limon suyu,
5-6 adet zeytin,
tuz.
Yapılışı
Haşlanmış tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Taze soğanların dış yaprağını soyun, beyaz kısımlarını ince halkalar halinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın, küp şeklinde doğrayın. Sarmısak dişlerini ince ince kıyın. Biberin sapını kesin, tohumlarını boşaltın, halka şeklinde doğrayın. Salatalık turşularını yuvarlak doğrayın. Dereotunu yıkayın, yapraklarını kıyın. Salata tabağında tavuk parçaları ile soğan, sarımsak, domates, biber, turşu, dereotu, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın, yeşil veya siyah zeytinler ile süsleyip sofraya getirin. Salataya isterseniz 1 kaşık haşlanmış mısır da koyabilirsiniz.
|
Tavuk Salatası |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11112
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2007
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk haşla ve didikle, bir avuç ceviz içi koy içine yoğurtla, sarımsak ve mayonezle karıştır az tuz üzerine dereotu ve cevizle süsle.
|
Tavuk Salatası |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc14940
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
3,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
2 adet havuç
2 adet haşlanmış patates
1 kutu konserve haşlanmış mısır.
1 bağ dereotu
1 adet küçük boy mayonez
Tuz
Karabiber
İlk olarak genişçe bir kaba haşladığımız tavuk etleri ince ince didiklenir. Etler tuz ve karabiberle karıştırılarak harmanlanır. Tavuk etleri kabın tabanına döşenir. Üzeri mayonezle kaplanır. Havuçlar rendelenir ve bir kapta tuz ile ovularak suyu çıkarılır. Suyu alınmış havuçlar, kaba döşediğimiz mayonezli tavukların üzerine yayılır. Onun üstüne de yine mayonez sürülür. Patatesler püre haline getirilir. Bir kapta tuz ve karabiberle harmanlanır. Patatesler de kabın üzerine yayılır. Yayılan patateslerin üzerine yine mayonez sürülür, ince kıyılmış dereotu, mısır ve tavuk parçalarıyla süslenerek servis yapılır.
|
Tavuk Salatası |
|
Seçil
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2007
Mesajlar: 25
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16630
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2007
2,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış yarım tavuk
1 Çay bardağı konserve bezelye
10 Mantar
2 Çorba kaşığı yoğurt
3 Çorba kaşığı ketçap
1 Çorba kaşığı mayonez
1 Tutam tuz, biber, toz şeker kırmızı biber
Haşlanmış tavuk etini ufak parçalara ayırıp bunu bezelye ve yarıya böldüğünüz mantarlarla karıştırın. Sonra bezelyeli, mantarlı bu tavuğu mayonez, ketçap, tuz, biber ve kırmızı biberle birlikte hazırladığınız sosla karıştırarak kayık tabağına koyun. Servis yapınız.
|
TAVUK SALATASI |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18329
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
3,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet tavukgöğsü
2 adet domates
1 adet salatalık
Yarım göbek salata
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini kemiğinden ayırıp tavada kızartın ve didin. Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyın. Domatesinde kabuğunu soyun ve doğrayın, hepsini bir kapta birleştirin. Sarımsağı rende yapın, yoğurda katıp çırpın. Üzerine baharat serpin ve bu karışımı salataya bulayın.
|
Tavuk Salatası |
|
H.Özerol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc18780
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2007
2,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 haşlanmış tavuğun göğüs eti
yeşil salatanın göbek kısımları
1 fincan sirke
Zeytinyağı
1 adet domates
1 adet salatalık
Salata tabağına yeşil salatayı kıyıp yerleştiriniz.
Üzerlerine didilmiş tavuk göğüs etini koyunuz.
Üstlerini haşlanmış yumurta, salatalık, domatesle süsleyiniz.
Sofraya alacağınız zaman sosu koyunuz.
|
Tavuk Salatası |
|
buket
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22019
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2008
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet tavuk bonfile
4-5 adet kornişon turşu
Marul
Tuz
Karabiber
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez.
Marul ince doğranır, kornişon küp küp doğranır. Tüm malzemeler karıştırılır, salatamız hazır.
|
TAVUK SALATASI |
|
karavana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22753
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2008
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 adet tavuk göğsü
1 kâse mayonez
Yarım kâse sarımsaklı yoğurt
1 demet dereotu
1 demet semizotu
2 adet salatalık
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini derisinden ayırıp haşlayın. Parmak kalınlığında parçalara ayırın. Dereotu, semizotu ve salatalığı çiğ olarak doğrayın. Mayonez, yoğurt ve tuz ile diğer malzemeleri karıştırın.
|
TAVUK SALATASI |
|
pamir81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2008
Mesajlar: 33 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc23344
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2008
2,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 tavuk göğsü yahut
2 but
2 adet salatalık
4 çorba kaşığı zeytinyağı
biber
200 gr. pirinç
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
4 kaşık sirke
tuz
Yapılışı:
Tavuk temizlendikten sonra, 2 ütre suda haşlanır. Haşlanan tavuğun suyunu ayrı bir yere koyun. Pirinçleri yıkadıktan sonra tavuk suyu ile haşlayın. Diğer taraftan soğumuş tavuğu kemiklerinden ayırarak biber ve sirkeyi karıştırarak sos hazırlayın. Tavuk parçalarını bir tabağa muntazam bir şekilde koyun. Üzerine pirinç dökün. Domates salatalık ve yeşil biberleri üzerine yerleştirin. Sosu ilave ederek servis yapın.
|
Tavuk Salatası |
|
bonito
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Barcelona |
Kısa URL: https://ml.md/lc24837
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2008
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğüs eti
10 adet ufak salatalık turşusu
10 adet taze soğan
Maydanoz
Tuz
Az ayçiçek yağı
Tavukları suda haşlayın. Etlerini ayıklayın. Turşuları doğrayın. Taze soğanı, maydanozu, limonu, yağı da koyun. Karıştırın ve bir kaba koyun. Soğuk servis yapın.
|
Tavuk salatası |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25040
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
3,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
4 adet kornişon turşusu
2 çorba kaşığı taze mısır
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
6 adet biberli yeşil zeytin
2 adet közlenmeş kırmızı biber
1 tutam maydanoz ve fesleğen
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tavuk göğsünü haşlayıp pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş ya da ılık hale gelmiş olan tavuk göğsünü derisinden, kemiğinden ayırıp minik küpler halinde doğruyoruz. Geniş bir kaba alıp üzerine haşlanmış tane mısırım, bezelyeyi döküyoruz. Ocaktan ya da fırından kırmızı biberleri közleyip kabuklarından ayırdıktan sonra, iç çekirdeklerini alıp minik minik doğruyoruz. Biberli zeytini ve maydanozu da doğrayıp fesleğen, reyhan, taze kekik de ilave edip karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine limon suyunu, zeytinyağını, tuz ve karabiberini katıp güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra, porselen veya cam kaseler içerisinde ya da göbek salatası yapraklan içerisinde servis yapabilirsiniz.
|
|