|
Tavuk salatası |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26813
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
4 adet kornişon turşusu
2 çorba kaşığı taze mısır
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
6 adet biberli yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz
varsa biraz fesleğen
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk göğsünü haşlayıp pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş ya da ılık hale gelmiş olan tavuk göğsünü derisinden, kemiğinden ayırıp minik küpler halinde doğruyoruz. Geniş bir kaba alıp üzerine hşlanmış tane mısırlarını bezelyeyi döküyoruz. Ocakta ya da fırında kırmızı biberleri közleyip kabuklarından ayırdıktan sonra, iç çekirdeklerini alıp minik minik doğruyoruz. Biberli zeytini ve maydanozu da doğrayıp mutfağımızda varsa fesleğen, reyhan, taze kekik de ilave edebilirsiniz. Karıstıma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine limon suyunu, zeytinyağını, tuz ve karabiberini katıp güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra cam kase içerisinde servis yapabilirsiniz.
|
Tavuk Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61770
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
1,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bakpilic.com.tr
8 adet kıvırcık veya marul yaprağı
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet rendelenmiş turp
2 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
3 dal nane
2 adet taze soğan
1 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
1 kahve fincanı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Tüm malzemeleri büyük bir kasede birbiri ile karıştırıp servis yapabilirsiniz.
|
TAVUK SALATASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70020
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı su
1 büyük marul (yıkanıp, süzülmüş)
60 gr (1/2 su bardağı) ceviz (her biri dörde bölünmüş)
Sosu:
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
60 gr (1/4 su bardağı) krema
1/2 kg'lık konserve vişne kompostosundan süzülmüş vişne taneleri
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Tavuğun içini ve dışını tuzla ovunuz. Tavuğun içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, kalan 2 çorba kaşığı tereyağla tavuğu ovunuz. Tavuğu tepsiye koyup, etrafına suyu dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp tavuğu 1+1/2-2 saat, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. (Tavuğun butuna şiş batırıldığında çıkan su berraksa, tavuk pişmiş demektir.) Tavuk pişerken sık sık tepsideki yağdan kaşıkla tavuğun üstünde gezdirip, pişme süresinin yarısına doğru tavuğu öteki tarafına çevirerek, her tarafının iyice kahverengi olmasını sağlayınız.
Tavuk pişince fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız.
İyice soğuduktan sonra 8 parçaya bölüp, 30 dakika kadar buzdolabında soğutunuz. (Tavuğun iyice soğuk olması gereklidir.)
Tepsideki suların yüzündeki yağı kaşıkla alıp atınız. Kalan pişme suyunu süzerek, bir kaseye alınız.
Sosu hazırlamak için hardal, şeker, karabiber ve tuzu küçük bir kaseye koyunuz. Bir çatalla zeytinyağı ve sirkeyi yediriniz. Krema ile süzdüğünüz tavuk suyundan 1/2 su bardağını ekleyiniz. (Salça jöle gibi olmuşsa çok ağır ateşte eritip, yeniden hafifçe soğutunuz.) Vişne tanelerini ekleyiniz.
Marul yapraklarını bir büyük ya da 4 küçük servis tabağına yerleştiriniz. Tavuk parçalarını buzdolabından alarak marulların üstüne diziniz. Sosu kaşıkla üstüne döküp, cevizlerle süsleyerek servis ediniz.
|
Tavuk Salatası |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70791
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuğun göğsü (haşlanmış)
1 adet kıvırcık
2 adet domates
2 adet salatalık
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı haşlanmış mısı
1 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı.
3 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Kıvırcık, domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz ince ince doğrayın ve karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış tavuk göğsü soğuduktan sonra tiftik tiftik edin. Salatanın üstüne ekleyin, mısırlarıda onun üzerine serpin, kavrulmuş susam salatanın en üstüne dökün. Limonun suyu ve zeytinyağı gezdirin.
|
Tavuk Salatası |
|
tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71520
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça tavuk göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp göğğüs etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini tavuklu karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
|
Tavuk Salatası |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc72764
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
1,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 adet kereviz sapı
2 adet salatalık
Yarım demet dereotu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Tavuk etini tuzlu suda iyice haşlayın. Kereviz saplarını ve salatalıkları ince ince doğrayın. Tavuk etini küçük küp şeklinde doğrayın. Yoğurdu iyice çırpın ve içine tavuk etlerini, kerevizleri, salatalıkları, cevizleri, tuzu ve karabiberide ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu üzerine serpin ve soğuk olarak servis yapın.
|
Tavuk Salatası |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75032
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
1,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğsü
5-6 kaşık yoğurt
5-6 kaşık mayonez
1 dal dereotu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle tavuklar suya tuzu da atılarak haşlanır ve daha sonra küçük küçük didilir. Didilmiş haldeki tavuk soğutulduktan sonra yoğurt, mayonez ve dereotu ile bir tutam da tuz ilave edilerek karıştırılır. Servis kabına alınarak üzeri dereotu ve pul biberle süslenir.
|
Tavuk Salatası |
|
Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84803
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış tavuk göğsü
Yoğurt
Mayonez
Dereotu
Mısır
Kornişon turşu
Haşlanmış olan tavuk didikleinir. Yoğurt çırpılır, içine mayonez eklenir. Didiklenmiş tavuklarla karıştırılır. İçine mısır, dereotu ve doğranan turşu eklenir.
|
Tavuk Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134599
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram arpa şehriye
Yarım demet dereotu
1 su bardağı mısır konservesi
1 parça tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mayonez
Yarım kilo yoğurt
Tencereye tavuk etini alalım üzerine su dökelim ve iyice pişirelim. Ateşten alıp soğutalım ve eti küçük küçük parçalara bölelim. Öte yandan şehriyeyi kaynayan suyun içine dökelim ve pişirelim ateşten alıp suyunu süzdükten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirelim ve karıştıralım. Ayrı bir kapta yoğurdu mayonezi çırpma teliyle iyice çırpalım ve bütün malzemelerimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine mısır konservesi ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Gerekirse tuz ilavesi yapalım ve iyice çırpalım servis tabaklarına alarak servis yapalım.
|
Tavuklu Salata |
|
gülibik
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc142952
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
601 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet salatalık
2 adet dolmalık biber
10 adet çeri domates
1 adet tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Sos için:
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
Tuz
Tavuk göğüs etini 20 dakika haşlayın.
Servis tabağına salatalıkları soymadan ince halka şeklinde doğrayın. Domatesleri, şerit halinde kesilmiş tavuğu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu iyice çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
Tavuk Salatası |
|
gülibik
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc142953
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet göbek salata
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı tuz
Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayın. Tencereye alın, 1 bardak su ve tuz koyun. Kısık ateşte 15 dakika haşlayın.
Göbek salatayı dörde bölün. Yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Haşlanmış bezelye, tavuk, közlenmiş biber koyup karıştırın.
Sosu için balzamik sirke, zeytinyağ ve tuzu çırpın. Servis yapmadan önce sosu salatanın üstüne dökün.
|
Tavuk Salatası |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150301
Gönderme Tarihi: 04.May.2020
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış tavuk
Domates
Kıvırcık
Havuç
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz yer
Domates, kıvırcık, havuç yıkanıp, doğranır.
Bir salata kasesine aktarılır.
Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir.
Karıştırılır, en son haşlanmış tavuk parçaları serpilir, servis yapılır.
|
Tavuk Salatası |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152696
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet salatalık turşusu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 demet dereotu
½ demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Tavuğun göğsü uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlanır.
Biraz soğutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır.
Salatalık turşusu küçük küpler şeklinde doğranır.
Dereotu ve maydanoz yıkanıp süslemek için birkaç dal ayrıldıktan sonra kalan kısmı ince kıyılır.
Cam veya porselen bir salata karıştırma kabına tavuk etleri, salatalık turşusu, kıyılmış dereotu, maydanoz, sarımsak, ceviz, yoğurt ve mayonez konulur.
Tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır.
Servis tabağına alınıp maydanoz ve dereotu yaprakları il süslenerek servise hazırlanır. İsteğe göre üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilebilir.
|
|