|
Tavuk Köftesi |
|
yorgun çiftci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136941
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2018
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com/
500 gr tavuk göğsü
1 yumurta
3 yemek kaşığı nohut unu (Tercihen başka unda olabilir)
1 orta boy soğan (çok büyük olmamasına özen gösterin fazlası tadını bozuyor bence)
Kekik
Pulbiber
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Önce tavuk göğüslerimi haşladım.
Biraz soğuduktan sonra rondoya alıp ilk olarak soğanla beraber iyice parçalanması için çektirdim.
Daha sonra yumurta, nohut unu, baharatlarımı, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek biraz daha çektirdim.
Son olarak elimle şekil verip önceden ısıttığım tavamda arkalı önlü kızarana kadar pişirdim. (İçine yağ koyduğum için tavaya ekstra yağ eklemedim)
Not: Dilerseniz içine maydonoz, dereotu vb koyabilirsiniz.
|
Tavuk Köftesi |
|
vahdettin öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100783
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
1,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
400 gram tavuk kıyması
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, karabiber
Tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı galeta unu
Sivribiber, domates
1 çorba kaşığı acı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Öncelikle köfteyi yapmak için tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışımı da küçük köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse acı biberi, az miktarda zeytinyağında 3 dakika ısıtın. Pişen köfteleri içine atın. Harmanlayıp tabağa alın. Yanında közlenmiş domates ve biberleri dizip servis yapın.
|
Tavuk Köftesi |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78563
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
2,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. tavuk kıyması
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
Tuz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kıyma, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve salçayı yoğurun. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekli verip buzdolabında yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirip ızgarada pişirin.
|
Tavuk Köftesi |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75567
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk eti
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tavuk etini kıyma haline getirin. Derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirip servis tabağına domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
|
|