|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179219
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
32 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Öncelikle 3 yemek kaşığı Ev yapımı tarhana mızı bir kasenin içinde veya cezvede sıcak su ile ıslatıyoruz 10 dakika kadar bekledikten sonra blender ile iyice çırpıyoruz ardından tenceremize bir tatlı kaşığı tereyağını ilave ederek erittiğimiz tereyağına bir tatlı kaşığı salça ekliyoruz sıcak 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz cezvede veya bir kasede erittiğimiz tarhana mızı tenceremize yavaş yavaş döküyoruz 1 çay kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179111
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesi içerisine dökün.
Üzerine toz nane ve oda sıcaklığında iki su bardağı suyu ekleyin.
Tarhana yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
Tarhana yumuşayana kadar geniş bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritmeye başlayın.
Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurun.
Yumuşamış olan tarhana karışımını ekleyip üzerine tuzu ilave edin ve karıştırın.
Beş su bardağı suyu tencereye dökün.
Ara ara karıştırarak çorba koyulaşana kadar pişirin.
Çorbayı sıcakken servis etmeniz tavsiye edilir.
Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketmek istediğinizde üzerine su ilave etmeniz önerilir.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177651
Gönderme Tarihi: 07.May.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
7 - 8 yemek kaşığı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)
İsteğe bağlı olarak nane veya kuru nane (servis için)
Bir tencerede tereyağı eritin. Kızan yağın üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Suyu tencereye ekleyin. Kaynatın.
Tarhanayı bir kaseye alın ve 1 bardak soğuk su ekleyerek karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Karışımı tencereye ekleyin ve çorbayı kısık ateşte pişirin, sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Not: Tarhanayı açmak için kullanılan su sıcak değil, soğuk olmalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177290
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı toz tarhana
2 su bardağı ılık su
3 su bardağı tavuk veya et suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın salçayı ekleyip, kavurun. Su ve et sularını ilave edin. 1 su bardağı tarhanayı tencereye alın. Karıştırdıktan sonra tarhana eriyinceye kadar 15-20 dakika dinlendirin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175643
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 ya da 1 buçuk yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tutam nane
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz
İsteğe bağlı karabiber
Derin bir tencerenin içine tarhanayla birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağ, salça, dövülmüş sarımsak, nane, istediğiniz baharatları ekleyip karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz tarhananın üzerine 6 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayan tarhana çorbanızı birkaç dakika daha beklettikten servis edebilirsiniz.
Not: Tarhana çorbasının yapımı çok kolay gibi görünse de dikkat isteyen bir yemektir. Çünkü tarhananın yerken ağıza pütürlü bir şekilde gelmesi hem rahatsız edicidir hem de damakta kötü tat bırakmaktadır. Pürüzsüz ve enfes bir tarhana çorbası yapmak için tarifte ilettiğimiz tarhanayı kavururken ve suyu ekledikten sonra kısık ateşte ve sürekli karıştırmalısınız. Daha sonra mikser yardımıyla da iyice çırpabilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171687
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023
103 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates rende
1.5 çorba kaşığı tarhana
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Tereyağı
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
3 su bardağı su
Salça ve rende domates biraz zeytinyağı ilavesi ile kaynatılır.
Ilık su aracılığıyla açılan tarhana ilave edilir.
Tuz, pul biber, karabiber, sıcak su ilavesi ile pişirmeye bırakılır.
İçerisine 2 diş sarımsak eklenir.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171539
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
441 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
5 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
Tarhanayı ıslatmak için ayrıca su
Tarhanayı bir kasenin içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırın,
Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin,
İçine toz biberi ekleyip karıştırın,
Önce suyu, ardından da tarhanayı ekleyin,
Sürekli karıştırarak kıvamını bulana kadar pişirin,
Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin,
Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170607
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı toz tarhana
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Rendelenmiş bir adet sarımsak
Küçük bir tencereye sarımsağı ve tereyağını atın karıştırın.
Ardından toz tarhanayı ekleyin. 5 dakika kavurun.
Domates salçası ve baharatları da ilave edip bir iki dakika kavurun.
Suyu ekleyip karıştırarak 20 -30 dakika daha kaynamasını sağlayın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170485
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Acı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Dana Kıyma 0.15 Kilogram
Sarımsak 2 Diş
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Domates Rendesi 1 Adet
Tarhana 4 Çorba Kaşığı
1 çay bardağı suda tarhana 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra yağ, kıyma, baharatlar, salça ve sarımsak tencerede 1 dakika kavurulur suda bekletilen tarhana eklenir. 3 subardağı su konularak 15-20 dakika kaynatılarak pişirilir. Küçük bir tavada bir kaşık yağ ve kırmızı biber kavrulup üzerine dökülerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167997
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
116 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dolu yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
Tencereye dört su bardağı suyu koyuyoruz. Sonra iki yemek kaşığı tarhanayı ekliyoruz. Ocağın altını açıp karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığı zaman bir yemek kaşığı zeytinyağı, ardından bir tatlı kaşığı salçayı ekliyoruz. Sarımsakları ince ince dilimleyip çorbanın içine atıyoruz. Tuzunu da ilave edip biraz daha karıştırarak kaynatıyoruz ve sonrasında sıcak servis yapıyoruz.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167200
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
5 yemek kaşığı toz tarhana
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane
Tarhananın üzerine sıcak et ya da tavuk suyu ekleyip karıştırın ve yumuşaması için bir kenara ayırın. Çorba tenceresinde sıvıyağı kızdırın ve ezilmiş sarımsağı kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Baharatları da tencereye alın. Kavrulan salçaya tarhanayı ilave edin. Kalan suyu da tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynayan çorbayı 5 dakika daha karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164980
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
Nane
Tuz
Toz tarhanayı 1 su bardağı su ile karıştırın.
Tereyağını tencerede eritin.
Ardından salçayı ilave edip karıştırın.
Tuz, nane ve dilerseniz baharat da ekleyin.
Üzerine suda ıslattığınız tarhanayı ekleyip karıştırın.
Daha sonra 5 su bardağı suyu ilave edip çorbanızı kaynayana kadar karıştırın.
Çorbanız kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.07.2022
|
Tarhana Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163417
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162807
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
10 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
1 su bardağı tarhana
1 lüle kaymak ya da kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim ekmek
Tarhanayı akşamdan ıslat. Çorba tenceresinde ılık et suyuyla karıştırarak çiğ kokusu gidene kadar pişir. Kâseye alınca kaymağı veya rendelenmiş kaşar peynirini koy.
Tereyağda kızartılmış fındık büyüklüğünde ekmekle birlikte sofraya al.
Sade suyla pişirildiğinde çorbaya iki diş sarımsak dövülerek konur. Kaymak konmaz, peynir konur. Yüzüne kızdırılmış biberli yağ veya kıymalı yağ gezdirilir.
|
Tarhana Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161129
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
İlk olarak tarhanayı geniş bir kaba dökün.
Nane ve suyu içerisine dökün ve çırpın.
Tarhana yumuşayana kadar çırparak, 15 dakika da dinlendirin.
Diğer tarafta tencerenin içerisine sıvıyağı ve tereyağı koyarak eritin. Sarımsak ve salçayı da ekleyerek karıştırın.
Tarhanayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
Not: Tarhana, Tansiyonu düşüren etkisi vardır. Şeker hastalığına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Kemikleri kuvvetlendirir. Yorgunluk ve halsizliği alır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157459
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 çorba kaşığı tepeleme tarhana
150 gram kıyma veya kavurma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı soğuk su
Tuz
Karabiber
Nane
Kıymayı sıvı yağda soteleyin. 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı su ve tarhanayı iyice karıştırın ve tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp koyulaşana dek pişirin. Karabiber ve nane serpip, sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156696
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı nane
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Tuz
Tencereye nane, salça, diğer baharatlar ve sıvı yağı alalım.
Tarhanaları ekleyip topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
Dilerseniz tarifinize tereyağı ekleyebilirsiniz.
Suyu az az ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Tel çırpıcıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirelim.
Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Eti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc155381
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı tarhana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ yemek kaşığı biber salçası
¼ yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve salçaları alın.
Ayrı bir kapta tarhanayı su ile çırpın.
Salçalı sosun üzerine baharatları ekleyin.
Tarhanalı suyu da tencereye ekleyin ve katılaşmaya başlayana kadar karıştırın.
Çorba katılaşmaya başlayınca tuzunu ekleyin.
1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çorbanın içerisinde eriyene kadar karıştırın.
Çorbanız hazır.
|
Tarhana Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153481
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2020
985 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tarhana
8 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
Tencereye yağ ve salça alınır, bir süre kavrulur, kırmızı pul biber ilave edilir.
Üzerine soğuk su ve tavuk suyu eklenir, bir süre karıştırılır.
Tarhana eklenir, tahta kaşıkla aralıksız karıştırılır.
Kaynayınca tuz ve rendelenmiş sarımsak ilave edilir. Çorbanın kıvamına bakılır, gerekirse biraz daha kaynar su eklenir.
En son kuru nane eklenir, bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatılır.
Ateş kapatılır, bir süre dinlendirilip servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153043
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu / 1 adet et su tablet ile hazırlanmış
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletin ardından 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip 2- 3 dakika kadar kavurun.
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.
Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Son olarak, kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Not: Evinizde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
|
|