|
Tarçınlı Türk Kahvesi |
 |
arzu kaynak
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95807
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2014
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 fiske toz tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su
Bütün malzeme bir cezveye konur, karıştırılır. Kısık ateşe yerleştirilir. Kabarınca yarısı fincana dökülür. Cezve tekrar ateşe sürülür, bir kez daha kabarınca fincanın boş kalan kısmı tamamlanır. Sıcak olarak ikram edilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.08.2020
|
Tarçınlı Türk Kahvesi |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172191
Gönderme Tarihi: 21.May.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı toz tarçın
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Toz tarçını, Türk kahvesi ve suyu cezvede pişirip servis ediyoruz.

|
Tarçınlı Türk Kahvesi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2656 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184774
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı olarak çubuk tarçın da kullanılabilir)
1 fincan soğuk su (yaklaşık 100 ml)
Şeker (isteğe göre: sade, az şekerli, orta, şekerli)
Cezveye bir fincan soğuk suyu koyun.
Üzerine Türk kahvesini ve tarçını ekleyin.
Eğer toz tarçın kullanıyorsanız doğrudan ekleyin.
Çubuk tarçın kullanıyorsanız, suya aroması geçmesi için birkaç dakika bekletebilir ya da pişirme sırasında cezveye koyup sonra çıkarabilirsiniz.
Karışımı iyice karıştırın, kahve ve tarçın tamamen çözünsün.
Ocağa alın, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Üzerinde köpük oluşmaya başladığında taşmadan önce köpüğü fincana alınır.
Kalan kahveyi tekrar kaynatın ve fincana dökün.

|
|