| 
 
 
 | 
Tarçınlı Türk Kahvesi | 
  | 
arzu kaynak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95807 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2014 
2,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
1 fiske toz tarçın
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 kahve fincanı su
 
 
Bütün malzeme bir cezveye konur, karıştırılır. Kısık ateşe yerleştirilir. Kabarınca yarısı fincana dökülür. Cezve tekrar ateşe sürülür, bir kez daha kabarınca fincanın boş kalan kısmı tamamlanır. Sıcak olarak ikram edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.08.2020
  
 | 
Tarçınlı Türk Kahvesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172191 
Gönderme Tarihi: 21.May.2023 
188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
1 kahve fincanı su
 
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
 
 
Toz tarçını, Türk kahvesi ve suyu cezvede pişirip servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Türk Kahvesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184774 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025 
36 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
1 çay kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı olarak çubuk tarçın da kullanılabilir)
 
1 fincan soğuk su (yaklaşık 100 ml)
 
Şeker (isteğe göre: sade, az şekerli, orta, şekerli)
 
 
Cezveye bir fincan soğuk suyu koyun.
 
Üzerine Türk kahvesini ve tarçını ekleyin.
 
Eğer toz tarçın kullanıyorsanız doğrudan ekleyin.
 
Çubuk tarçın kullanıyorsanız, suya aroması geçmesi için birkaç dakika bekletebilir ya da pişirme sırasında cezveye koyup sonra çıkarabilirsiniz.
 
Karışımı iyice karıştırın, kahve ve tarçın tamamen çözünsün.
 
Ocağa alın, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
 
Üzerinde köpük oluşmaya başladığında taşmadan önce köpüğü fincana alınır.
 
Kalan kahveyi tekrar kaynatın ve fincana dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |