| 
 
 
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3217 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mısır nişastası
 
1 yumurta
 
1 paket margarin
 
6 kaşık toz şeker (hamuru için)
 
4 kaşık toz şeker (üzeri için)
 
Yeterince un (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar)
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu veya karbonat
 
 
Karbonat, vanilya, mısır nişastası karıştırılır. Margarin ile birlikte yoğurulur. Daha sonra yumurta ve 6 kaşık şeker ilave edilir, yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur.
 
Sonra rulo haline getirilir ve normal kurabiye büyüklüğünde kesilir. Tepsiye dizildikten sonra fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine toz şeker ve tarçın karıştırılarak koyulur. Biraz soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 ML® Kekikli Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hamur abla" tarafından gönderildi. 29.07.2019
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
tombalak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65680 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011 
2,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un (500 gr/4 su bardağı)
 
Margarin (300 gr)
 
Şeker (4/3 su bardağı 150 gr)
 
Kabartma tozu (1 paket/1 tatlı kaşığı)
 
Yumurta (2 adet)
 
Vanilya(1 paket /1 tatlı kaşığı)
 
Tarçın (1 çorba kaşığı)
 
Üzeri için:
 
Şeker (1 çorba kaşığı)
 
Tarçın (1 tatlı kaşığı)
 
Yumurta (1 adet beyazı)
 
 
Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını yuvarlaklaştırarak 2 adet yumurta, 150 gr şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 300 gram margarin koyun.
 
Ortadan kenara doğru karıştırarak hamuru yoğurun. Bir süre yoğurduktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve yoğurma işlemine devam edin. Kıvamına gelen hamuru büyük bir top şekline getirin ve altına ve üzerine bir miktar un serpin. Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
 
Üzeri için hazırladığınız yumurta beyazını bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Tüm hamurun yüzeyine 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçını serpin.
 
Kurabiye kalıplarını kullanarak küçük şekiller kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek aralarında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz. Kalıbınızın şekli ve büyüklüğüne göre elde edeceğiniz kurabiyelerinizin sayısıda değişecektir.
 
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.
 
 
Not: Hamuru toparladıktan sonra çok fazla yoğurmayın çünkü fazla yoğurmada hamur İçindeki yağı salar ve çok yağlanır. Hamuru hazırlarken 2 çorba kaşığı su koyarsanız hamuru işlemeniz kolaylaşır fakat aynı zamanda hamurun gevrekliğini yok eder, hamur sertleşir ve ağızda hemen dağıtmaz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.09.2021
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68470 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
3 su bardağ un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
 
Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 C fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçını karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "zehra özoğlu" tarafından gönderildi. 08.09.2018
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69348 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011 
2,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bagdatbaharat.com.tr
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
125 gr margarin
 
1 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
4.5 su bardağı un
 
1 paket Bağdat hamur kabartma tozu
 
Tarım su bardağı Bağdat pudra şekeri
 
50 gr (1 paket) Bağdat tarçın
 
 
Hamur yoğurma kabına şeker ve yumurta konulur. Şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Daha önce oda sıcaklığında bekletilen 125 gr margarin, 1 paket Bağdat hamur kabartma tozu ve 4.5 bardak un ilave edilir, iyice yoğrulur. Hazırlamış olduğunuz hamura ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir, önceden 180 C 'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dakika pişirilir. Pişmiş kurabiyelerin üzerine dökmek için; bir kapta yarım su bardağı Bağdat pudra şekeri ve bir paket Bağdat tarçın iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan sıcak kurabiyelerin üzerine hazırlanan karışımdan serpilir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2021
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106115 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2015 
1,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı margarin
 
200 gram pudraşekeri
 
300 gram kıyılmış fındık
 
2 adet yumurta
 
4 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Bir kabın içinde margarini, pudraşekerini ve kıyılmış fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp, iyice yedirin. Ardından unu, tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ekleyin ve yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz şekildeki bisküvi kalıbıyla veya bardakla keserek hafif yağlan mış fırın tepsisine dizin. 180-200 derece fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiyeler | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112061 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2015 
2,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta sarısı
 
150 gr. margarin
 
2,5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
 
Yumurta sarıları, pudraşekeri ve margarini iyice karıştırın. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler kopararak elinizde yuvarlayıp şekil verin. Kurabiyeleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 190 dereceye ayarlı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına dizip üzerlerine pudraşekerli tarçından serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113332 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015 
1,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 
7-8 Çorba Kaşığı (250 Gr) Margarin
 
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
 
3 Çorba Kaşığı Tozşeker
 
3 Su Bardağı Un
 
1 Paket Kabartma Tozu
 
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
 
Üzeri için:
 
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
 
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
 
 
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
 
 
Püf Noktası: Tüm malzemenin eşit şekilde dağılması için kurabiye hamurunu iyice yoğurmaya dikkat edin. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp, kalıpla keserek farklı şekillerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115250 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016 
3,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gram margarin
 
1/3 su bardağı bal
 
2 yemek kaşığı esmer şeker
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1+1/4 su bardağı un
 
1 paket kabartmatozu
 
3 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin.
 
Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin.
 
Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın.
 
Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin.
 
Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115783 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016 
1,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
150 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı mısır nişastası
 
½ su bardağı un
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 Yemek kaşığı fındık (İri çekilmiş)
 
 
Tarçını, un ve nişasta ile birlikte eleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
 
Bezelere bölerek istediğimiz şekli veriyoruz.
 
180 derecede 1520 dakika arada kontrol ederek pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
zenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142441 
Gönderme Tarihi: 03.May.2019 
784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tereyağı
 
1 bardak toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 adet yumurta
 
Aldığı kadar un
 
Bir tutam tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
 
Tüm malzemeleri geniş bir kapta kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
 
Yoğurduktan sonra sonra merdaneyle yarım santimetre kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla kesip yağlanmış tepsiye dizin.
 
170 derecede 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
mikro 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2020 
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150743 
Gönderme Tarihi: 24.May.2020 
518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1/2 su bardağından biraz az tereyağı
 
1/2 bardak doğal elma şekeri
 
1 adet yumurta
 
1/2 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı zencefil
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve meyve şekerini iyice çırpın. Karışıma yumurtayı ekleyin. Krema kıvamına gelen karışıma aldığı kadar unu ekleyin. İstediğiniz şekli vererek 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159896 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021 
994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 yumurta beyazı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
 
4 su bardağı un
 
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
 
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılarak kurabiye hamuru elde edilir.
 
Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir.
 
160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
 
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanarak servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160373 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021 
286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 çay bardağı toz şeker
 
125 gram margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4,5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı tarçın
 
 
Yumurtalardan birinin akını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın. Yumurtalarla birlikte oda sıcaklığındaki margarin ve toz şekeri bir kaba alıp yoğurun. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayın. Önce yumurta akına, daha sonra tarçına batırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167261 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2022 
257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (125 gr)
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı pekmez
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
4 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
 
 
Kabın içine tereyağını ve toz şekeri koyup karıştıralım. Üzerine pekmezi, yumurtanın sarısını ilave edip karıştırmaya devam edelim. Sonra tarçını, toz zencefili, unu, kabartma tozunu koyalım ve iyice yoğuralım. Ardından tezgahı unlayıp, hazırladığımız hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174079 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2023 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://torku.com.tr
 
 
2 Su Bardağı Su
 
1 Çorba Kaşığı Tarçın
 
1 Çay Bardağı Torku Pudra Şeker
 
100 gr Torku Tereyağı
 
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
 
1 Yumurta
 
Üzeri İçin:
 
4-5 Adet Torku Classic Uzun Çikolata
 
 
Unla birlikte tüm malzemeyi bir kapta güzelce karıştırarak yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar tutun.
 
Hamurun dolaptan çıkarıp tezgâhın üzerini hafifçe unlayın ve merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açın. Kare kare kesip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyana kadar bekletin.
 
Çikolataları bir kâseye koyup, kâseyi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun. 5-6 dakika bekletin. Eriyene kadar karıştırın ve kurabiyelerin üzerine ince ince akıtın.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175333 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2023 
326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Çay kaşığı Karbonat
 
1 Yemek kaşığı Limonun Suyu
 
150 Gr Margarin
 
0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Nişasta
 
1 Su bardağı Pudra Şekeri
 
2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Toz Şeker
 
1 Adet Yumurta
 
Tarçın
 
Un
 
 
150 gr. kadar margarini yumuşaması için oda sıcaklığına alın. Sonra yağ ve pudra şekerini karıştırın (pudra şekeri yoksa toz şeker kullanabilirsiniz ama şekerin iyice erimesi gerekmektedir). Yağ ve şeker birbirine girdikten sonra içine 1 yumurta kırın, çok az tuz atın, limon suyunu dökün ve tamamını tekrar yoğurun. Sonra nişasta, karbonat ve unu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Tepsinin tabanını yağlayıp üzerine un serpin. Hamuru beş dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir tepsiye dizin. Sonra dizdiğiniz ceviz büyüklüğündeki hamurların üzerine bir yemek çatalı ile bastırıp şekil verin. 170 derece fırına verip kurabiyelerin pembeleşmesini bekleyin. Tarçınlı kurabiye neredeyse hazır. Büyük bir buzdolabı poşetinin içine 2-3 yemek kaşığı şeker, 1-2 yemek kaşığı da tarçın ekleyin ve fırından çıkardığınız kurabiyelerin 3-4 tanesini içine atıp poşetteki tarçın ve şeker bulaşana kadar sallayın. Bu işlem için kurabiyelerin soğumasını beklemenize gerek yoktur.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180264 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2024 
160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
2 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
 
Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.
 
Üzerine pudra şekerini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikser yardımıyla çırpın. 
 
Karışıma un ve tarçını ekleyin.
 
Ancak bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin.
 
Çok sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hazırladığınız hamuru bir tezgahın üzerine alın ve hafifçe unlayın.
 
Hamuru ellerinizle küçük parçalar halinde kopararak yuvarlayın.
 
Dilerseniz şekil verici kalıplar kullanarak hamura farklı şekiller verebilirsiniz. 
 
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kurabiyelerin altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
 
Üzerine ekstra pudra şekeri serperek ya da sade bir şekilde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181979 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2025 
92 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin (125 gr)
 
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
 
4 kaşık pudra şekeri
 
Yarım su bardağı nişasta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Un (göz kararı)
 
Üzeri için;
 
4-5 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, pudra şekeri yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu ve nişasta eklenerek yoğurulur. (unu kontrollü şekilde ekleyelim)Elde ettiğimiz hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirelim. Şeker ve tarçını derin bir kasede karıştıralım. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri şekerli tarçına bulayalım. Soğuduktan sonra servis edebiliriz.
 
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185561 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
18 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2,5 – 3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
Tarçın ve toz şeker karışımı
 
 
Tereyağı, sıvı yağ ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 
Yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
 
Vanilin, kabartma tozu, tarçın ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve tarçın-şeker karışımına bulayın.
 
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
 
Kenarları hafif kızarmaya başladığında fırından çıkarın.
 
Ilındıktan sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |