| 
 
 
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3217 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mısır nişastası
 
1 yumurta
 
1 paket margarin
 
6 kaşık toz şeker (hamuru için)
 
4 kaşık toz şeker (üzeri için)
 
Yeterince un (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar)
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu veya karbonat
 
 
Karbonat, vanilya, mısır nişastası karıştırılır. Margarin ile birlikte yoğurulur. Daha sonra yumurta ve 6 kaşık şeker ilave edilir, yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur.
 
Sonra rulo haline getirilir ve normal kurabiye büyüklüğünde kesilir. Tepsiye dizildikten sonra fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine toz şeker ve tarçın karıştırılarak koyulur. Biraz soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 ML® Kekikli Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hamur abla" tarafından gönderildi. 29.07.2019
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4198 
Gönderme Tarihi: 27.May.2006 
3,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
270 gr. Margarin
 
500 gr.un
 
3 yumurta
 
150 gr. dövülmüs badem
 
20 gr. Tarçin
 
1 limon kabugu rendesi
 
250 gr. pudra sekeri
 
 
YAPILIŞI
 
Derin bir kabin içinde yumusatilmis yag ile birlikte un karistirilir. Sonra buna iki yumurtayi, dövülmüs bademi, tarçini, limon kabugu rendesini ve pudra sekerini ilave edip hepsini birlikte iyice karistirilir. Sonra da elde ettiginiz bu hamur bir gece dinlemesi için birakilir. Ertesi günü hamuru açip istediginiz sekillerde keserek bisküviler hazirlanir. Hazirladiginiz bu bisküvileri içini yagladiginiz bir tepsiye dizin, üçüncü yumurtayi üzerlerine sürülür ve 20 dakika firinda tuttuktan sonra servis yapilir.
 
 
 ML® Tırtıl Kurabiye için tıklayın
 
 
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115250 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016 
3,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gram margarin
 
1/3 su bardağı bal
 
2 yemek kaşığı esmer şeker
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1+1/4 su bardağı un
 
1 paket kabartmatozu
 
3 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin.
 
Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin.
 
Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın.
 
Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin.
 
Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
Anne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6343 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006 
3,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı margarin
 
4 çorba kaşığı irmik
 
1 çay kaşığı ceviz içi
 
1 paket kabartma tozu
 
Yeteri kadar un
 
 
Yapılışı
 
Sıvı yağ, margarin, süt, irmik, kabartma tozu ve yeteri kadar un konularak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur merdane yardımıyla 1-2 cm kalınlığında açılır. İçine tarçın ve ceviz serpilip rulo şekli verilir. Yapılan rulolar küçük parçalar halinde kesilip fırına verilir.
  
 | 
Tarçınlı kurabiye | 
  | 
kurukastel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16949 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007 
3,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. un
 
100 gr. tereyağı
 
125 gr. esmer şeker
 
3 adet yumurta
 
3 tatlı kaşığı tarçın
 
1 kaşık ucu toz karanfil
 
1 kaşık ucu kakule
 
alabildiği kadar un
 
1 su bardağı çekilmiş badem
 
 
Bütün malzemeler, yoğurma kabına konur, ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur, arzu edilen şekilde kurabiye yapılır, yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
dilek_varol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19170 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007 
3,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
malzemeler
 
2 su bardağı şeker
 
2 tumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
250gr margarin
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
6 su bardağı un
 
 
yapılışı
 
Bütün malzemeleri yoğurun pişirin  piştiktrn sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serpin afiyet olsun
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
delege 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50619 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2010 
3,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı mısır nişastası
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 paket şekerli vanilin
 
1 paket hamur kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Sosu İçin:
 
Toz Tarçın
 
Pudra şekeri
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Margarini, mısır nişaştasını, pudra şekerini, şekerli vanilini, hamur kabartma tozunu ve unu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Bir parça hamur alıp düzleştirin. Kalp şeklindeki kalıplarla şekil verin ve üzerine 2 adet fındık koyun. Kalp şeklindeki ikinci hamurla fındıklı olanın üzerini kapatın. Tepsiye dizdikten sonra 170 derecede pişirin. Pudra şekerini ve tarçını bir kap içerisinde karıştırın. Fırından çıkan sıcak haldeki kurabiyeleri bu karışıma bulayarak servise hazırlayın.
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
Kadri Heper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23050 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008 
3,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı un
 
1/2 su bardağı süt
 
6 kaşık süzme bal
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tutam tarçın
 
1 çimdik tuz
 
2,5 su bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
 
Yapılışı:
 
1 su bardağı una, şekeri, tarçını ve tuzu koyun. Sütü ve yumurtaları katıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün. 2 saat ılık bir yerde dinlendirin. Biraz un ile yine yoğurun. Yarım cm. kalınlığında bir yufka açın. 5'er cm.lik parçalara ayırın. Kızgın yağda kızartın. Balın içine 2 kaşık su katıp, hafif ateşte şerbeti hazırlayın. Soğutun. Nar gibi kızarmış hamurları tavadan alır almaz soğuk şerbete atın. Sıcak iken servis yapın.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Muhittin Çakar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16535 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
3,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. un
 
100 gr. erimiş soğumuş tereyağı
 
125 gr. pudra şekeri
 
3 adet yumurta
 
3 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tutam toz karanfil
 
alabildiği kadar un
 
 
Malzemeler bir kaba konur mikserle karıştırılır. hamur bir gece buzdolabında tutulur. Merdaneyle açılır, bardak ağzı ya da kurabiye kalıbıyla kesilir, tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 10-15 dakika pişirilir.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
tombalak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65680 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011 
2,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un (500 gr/4 su bardağı)
 
Margarin (300 gr)
 
Şeker (4/3 su bardağı 150 gr)
 
Kabartma tozu (1 paket/1 tatlı kaşığı)
 
Yumurta (2 adet)
 
Vanilya(1 paket /1 tatlı kaşığı)
 
Tarçın (1 çorba kaşığı)
 
Üzeri için:
 
Şeker (1 çorba kaşığı)
 
Tarçın (1 tatlı kaşığı)
 
Yumurta (1 adet beyazı)
 
 
Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını yuvarlaklaştırarak 2 adet yumurta, 150 gr şeker, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 300 gram margarin koyun.
 
Ortadan kenara doğru karıştırarak hamuru yoğurun. Bir süre yoğurduktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve yoğurma işlemine devam edin. Kıvamına gelen hamuru büyük bir top şekline getirin ve altına ve üzerine bir miktar un serpin. Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
 
Üzeri için hazırladığınız yumurta beyazını bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Tüm hamurun yüzeyine 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tarçını serpin.
 
Kurabiye kalıplarını kullanarak küçük şekiller kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek aralarında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz. Kalıbınızın şekli ve büyüklüğüne göre elde edeceğiniz kurabiyelerinizin sayısıda değişecektir.
 
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişmesini bekleyin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.
 
 
Not: Hamuru toparladıktan sonra çok fazla yoğurmayın çünkü fazla yoğurmada hamur İçindeki yağı salar ve çok yağlanır. Hamuru hazırlarken 2 çorba kaşığı su koyarsanız hamuru işlemeniz kolaylaşır fakat aynı zamanda hamurun gevrekliğini yok eder, hamur sertleşir ve ağızda hemen dağıtmaz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.09.2021
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68470 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
3 su bardağ un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
 
Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 C fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçını karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "zehra özoğlu" tarafından gönderildi. 08.09.2018
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69348 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011 
2,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bagdatbaharat.com.tr
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
125 gr margarin
 
1 yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
4.5 su bardağı un
 
1 paket Bağdat hamur kabartma tozu
 
Tarım su bardağı Bağdat pudra şekeri
 
50 gr (1 paket) Bağdat tarçın
 
 
Hamur yoğurma kabına şeker ve yumurta konulur. Şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Daha önce oda sıcaklığında bekletilen 125 gr margarin, 1 paket Bağdat hamur kabartma tozu ve 4.5 bardak un ilave edilir, iyice yoğrulur. Hazırlamış olduğunuz hamura ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir, önceden 180 C 'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dakika pişirilir. Pişmiş kurabiyelerin üzerine dökmek için; bir kapta yarım su bardağı Bağdat pudra şekeri ve bir paket Bağdat tarçın iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan sıcak kurabiyelerin üzerine hazırlanan karışımdan serpilir. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2021
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
referans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64791 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011 
2,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
3 adet yumurtanın sarısı
 
1.5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı çekilmiş fındık
 
1 tutam tuz
 
2 paket bitter çikolata
 
 
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurtayı çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve fındığı ekleyip yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kalıplarla kesin, yarısının üzerine küçük kalıplarla delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı deliksiz kurabiyelerin üzerine sürün, delikli kurabiyeleri üzerine kapatın. Çikolatayla süsleyin.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73456 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012 
2,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çorba kaşığı tartçın
 
2 adet karanfil
 
1 çay kaşığı toz zencefil
 
1 paket vanilya
 
 
 
Yoğurma kabının içine dövülmüş karanfili ve üzerine diğer bütün malzemeyi ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra tezgah üzerinde açın ve istediğiniz şekillerde kesip fırın tepsisine yerleştirin. 170 derecede 15 dakika pişirip çıkartın. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine de tarçın serpin ve soğumaya bırakın.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
yeşil pasaport 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70222 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvıyağı
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı ceviz
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı tam buğday unu
 
 
Derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu kıyılmış cevizi ve tarçını koyup iyice karıştırın. Üzerine pudra şekerini ve yağları ekleyip elinizle hamuru yoğurun. Hamuru toparlamak için içine son olarak yumurtayı kırın ve tekrar yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve ortasını açıp simit görüntüsü verin. Fırın tepsisine dizin ve 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Uzun süre dayanabilen bir kurabiye olduğu için kutular koyup saklayabilirsiniz.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
bahar gibi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70605 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011 
2,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 yumurta beyazı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket margarin
 
4 su bardağı un
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
2 çay kaşığı tarçın
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılarak kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanarak servis tabağına alınır.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
fado 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2013 
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93623 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
1 limon
 
2 yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
Tarçın pudra şekeri
 
 
 
Derin bir kabın içinde unu, pudra şekerini ve tereyağını kum gibi oluncaya dek pişirin. Üzerine limon kabuğu rendesini ve suyunu ilave edin. Yumurta sarısı kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Unlanış zeminde hamuru açın ve kurabiye kesme kalıplarıyla kesip tepsiye yerleştirin. 180 derecedeki fırında 15 dakika kadar renkleri koyulaşmadan pişirip çıkartın. Soğumaya bırakın. Üzerlerine erimiş çikolata döküp iki kat yapın ve tekrar çikolata gezdirip soğutun. Servis tabağına dizip ikram edin.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99810 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
1 adet yaş maya
 
200 mililitre süt
 
1 adet yumurta
 
1 tutam tuz
 
70 gram toz şeker
 
Yarım yemek kaşığı tarçın
 
100 gram margarin
 
 
Un, süt, maya, yumurta, tuz, yağı iyice yoğuralım ve mayalanmasını bekleyelim.
 
Sonra yoğrulan hamuru iki parçaya ayırıp oklava ile dikdörtgen veya kare şekilde açalım. Hamurun içine eritilmiş yağı şeker ve tarçın karıştırıp koyalım.
 
Daha sonra tarçınlı hamuru rulo haline getirelim. Elimizle hamuru çok kalın olmamak kaydıyla açarak değişik şekillerde kurabiye şekillendiricilerle parçalar keselim ve tepsiye dizelim ve kesilen parçaların üzerine 1 yumurta sarısını sürerek tepsiye yağlı kağıt koyup 180 dereceli fırında pişirelim Kurabiye pistikten sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
  
 | 
Tarçınlı Kurabiye | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74845 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012 
2,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket yumuşak margarin (erimeden)
 
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
2 çay kaşığı tarçın (üzerine)
 
 
Bütün malzemeleri karıştırın. Ceviz büyüklüğünde kurabiye yapın. Yağlanmamış tepsiye dizin! Pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın ve kurabiye sıcakken üzerine serpin.
  
 | 
TARÇINLI KURABİYE | 
  | 
bizbize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88698 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
2,346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı fındık
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı Tarçın
 
2 tatlı kaşığı Vanilya
 
1 Adet yumurta
 
Bir fiske tuz
 
 
Derince bir kap içinde, tereyağını krema haline gelinceye kadar çırptıktan sonra şekeri, tuzu, tarçını, vanilyayı ve yumurtayı ekleyerek hepsini iyice karıştırın. Diğer tarafta fındıkları iyice dövün. Bunu da unla birlikte şekerli yağın içine katın. Sonra bu karışımdan hazırladığınız hamuru yaldızlı bir kağıda sararak 2-3 saat kadar buzdolabında bırakın. Hamuru dolaptan çıkarınca unladığınız bir tahta üzerinde varım santim kalınlığında açın. Çeşitli şekil veya kalıpta keserek, yağlanmış tepsiye dizin ve orta ısıdaki fırın içinde 15 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |