Kısa URL: https://ml.md/lc65738
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ceviz içi
3 diş sarımsak
Tuz
3 dilim ekmek içi
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Yarım kilo taze fasulye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Cevizleri ve sarımsakları dövün. Ekmekleri ufalayın. Limon suyu ve tuzla boza kıvamına gelene dek karıştırın. Suyu ilave edip, tekrar karıştırın. Fasulyeleri haşlayın, zeytinyağında soteleyin. Fasulyeleri servis tabağına dizip, üzerine tarator sosu gezdirerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc116627
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
1 kg taze fasulye
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Ekmek içi
Tuz
Fasulyeleri ayıklayın, rengi değişinceye kadar suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Sarımsakları tuzla iyice dövün ve önce yağı, sonra limon suyunu yavaş yavaş ilave edin.
Arzuya göre taratora ekmek içi ya da kabuğu da eklenebilir. Hazırladığınız sosu, soğumuş fasulyenin üzerine dökün, 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.