Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reyhan Tarifleri > TARATORLU KARNABAHAR TAVASI (2 adet - 136,061 defa bakıldı)

TARATORLU KARNABAHAR TAVASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TARATORLU KARNABAHAR TAVASI

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11294
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,475 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gr. karnabahar (1 orta baş)
1 adet limon suyu
30 gr un (1/2 kah. fincanı)
75 gr rende gravyer veya kaşar (3 kahve fincanı)
100 gram beyaz fıstık veya iç ceviz
2 adet yumurta
200 gram (2 dilim)
225 gr. zeytinyağı (1 bardak)
1 kahve fincanı limon suyu
tuz
2 diş sarımsak
20 bardak su

1) Bir büyükçe tencereye 20 bardak su ile 1 adet limon suyu koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, su kaynaymca buna, kesilmek suretiyle koçan ve yaprakları çıkarılmış 1 orta baş karnabahar atarak, karnabahar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15 ile 17 dakika arasında haşlamalıdır. (Karnabaharı lüzumundan fazla haşlamamalıdır, aksi takdirde karnabahar dağılır ve yumurtaya bulamak imkânı olmaz).
2) Sonra az yumuşamış olan karnabaharı, sudan çıkararak çiçeklerini dallariyle birlikte ufak parçalara ayırmalı sonra da küçük parçalara ayırmış olduğumuz bu karnabaharları sırasiyle, hafifçe una sonrada çalkalanmış ve içine 3 kahve fincanı rende kaşar veya gravyer peyniri karıştırılmış 2 adet yumurtaya bulandıktan sonra bunları, içinde kızdırılmış 1 bardak zeytinyağı olan tavaya atarak, yumurta ve peynirli karnabaharların evvelâ bir sonra da diğer tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı sonra da bunları bir delikli kepçe ile tabağa alarak üstüne hazırlanmış terator dökmeli ve derhal servis yapmalıdır.


Taratorlu Karnabahar Kızartması

çakıl taşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56299
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2010
2,874 defa indirildi / yazdırıldı




Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu macun haline geldikten sonra kenara ayırmalıdır. Karnabaharlar çiçeklerine ayırdıktan sonra tavada kızartılmalı, tabağa konup üzerine hazırlanmış tarator dökülerek servis yapılmalıdır.






TARATORLU KARNABAHAR TAVASI Tarifleri Reyhan Tarifleri



(2 adet TARATORLU KARNABAHAR TAVASI 136,061 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort