| 
 
| 
 
 
 | 
 
Taratorlu Karnabahar Kızartması | 
 
  | 
çakıl taşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56299 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2010 
2,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu macun haline geldikten sonra kenara ayırmalıdır. Karnabaharlar çiçeklerine ayırdıktan sonra tavada kızartılmalı, tabağa konup üzerine hazırlanmış tarator dökülerek servis yapılmalıdır.
  
 | 
 
TARATORLU KARNABAHAR TAVASI | 
 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11294 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1250 gr. karnabahar (1 orta baş)
 
1 adet limon suyu
 
30 gr un (1/2 kah. fincanı)
 
75 gr rende gravyer veya kaşar (3 kahve fincanı)
 
100 gram beyaz fıstık veya iç ceviz
 
2 adet yumurta
 
200 gram (2  dilim)
 
225 gr. zeytinyağı (1 bardak)
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
tuz
 
2 diş  sarımsak
 
20 bardak su
 
 
1) Bir büyükçe tencereye 20 bardak su ile 1 adet limon suyu koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, su kaynaymca buna, kesilmek suretiyle koçan ve yaprakları çıkarılmış 1 orta baş karnabahar atarak, karnabahar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15 ile 17 dakika arasında haşlamalıdır. (Karnabaharı lüzumundan fazla haşlamamalıdır, aksi takdirde karnabahar dağılır ve yumurtaya bulamak imkânı olmaz).
 
2) Sonra az yumuşamış olan karnabaharı, sudan çıkararak çiçeklerini dallariyle birlikte ufak parçalara ayırmalı sonra da küçük parçalara ayırmış olduğumuz bu karnabaharları sırasiyle, hafifçe una sonrada çalkalanmış ve içine 3 kahve fincanı rende kaşar veya gravyer peyniri karıştırılmış 2 adet yumurtaya bulandıktan sonra bunları, içinde kızdırılmış 1 bardak zeytinyağı olan tavaya atarak, yumurta ve peynirli karnabaharların evvelâ bir sonra da diğer tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı sonra da bunları bir delikli kepçe ile tabağa alarak üstüne hazırlanmış terator dökmeli ve derhal servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TARATORLU KARNABAHAR TAVASI Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |