| 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | gulsimsir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.01.2006
 Mesajlar: 180
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1042 Gönderme Tarihi: 05.Şub.2006
 3,490 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. kuzu kuşbaşı
 1 yemek kaşığı margarin
 1 adet kuru soğan
 2 adet yeşil soğan
 2 adet domates
 1 adet yeşil soğan
 1 yemek kaşığı toz biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın.
 
 
 ML® Tantuni için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "Ayşıl" tarafından gönderildi. 01.04.2019
 
 
 | 
| Tantuni | 
|  | DeliKız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2006
 Mesajlar: 109
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4411 Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006
 3,069 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr. dana biftek
 Kimyon
 Kekik
 
 Eti keskin bir biçakla çok ince kiyin. Demir veya yapismaz yüzekli bir tavayi hafifçe yaglayin. Tavanin büyüklügüne göre eti ikiye veya dörde ayirin.
 Kizdirdiginiz tavaya her seferinde bir miktar et koyup, devamli karistirarak çok kuvvetli ateste 5 dakika kavurun.
 Etlerin tamamini bu sekilde pisirdikten sonra kimyon, kekik, pul kirmizi biber ve tuz serpip servis yapin.
 
 
 ML® Tantuni (görsel)
 
 
 
 | 
| Tantuni | 
|  | Miranda Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 33
 Şehir: Alanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5843 Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
 10,967 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 500 gr dana eti
 Sıvıyağ
 Kırmızı tozbiber
 6 lavaş ekmeği
 Tuz
 Garnitür malzemesi:
 4 domates
 2 soğan
 1 demet maydanoz
 Sumak
 
 YAPILIŞ TARİFİ
 Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
 Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın.
 Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
 Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.
 
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Hayat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.06.2007
 Mesajlar: 63
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15750 Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
 4,494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kg. iri çekilmiş dana kıyma
 3 çorba kaşığı sıvıyağ
 kırmızı biber
 tuz
 5-6 adet lavaş ekmeği
 Harcı için;
 2 adet kuru soğan
 15-20 dal maydanoz
 4 adet orta boy domates
 sumak
 tuz
 
 Tercihen satırla kıyılmış kıyma, saçın üzerinde yağsız kavrulur, daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilir, kısa süre daha kavrulur, tuz ve karabiber serpilir. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, sumakla ovulur, domates ince kıyılır, maydanozun yaprakları kalın kıyılır. Lavaş ekmeğine dikey olarak; kavrulmuş et, domates, maydanoz ve soğan konur, dürüm yapılarak yenir.
 
 
 | 
| Tantuni | 
|  | nln64 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2007
 Mesajlar: 36
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17467 Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
 2,907 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet lavaş ekmeği,
 2 adet soğan,
 2 adet domates,
 yarım demet maydanoz,
 1 çorba kaşığı sumak,
 250 gram sotelik doğranmış kuşbaşı et,
 tuz,
 karabiber,
 kırmızıbiber,
 1 çorba kaşığı tereyağı,
 1 su bardağı su
 
 Tencereye tereyağını koyun, kızdırın ve etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ile ilave edin.
 Kısık ateşte etlerin suyu kalmayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık olarak doğrayın. Tuzlu suda ovun, yıkayıp, sıkın. İçine küçük doğranmış domatesi, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, sumağı ve kırmızı biberi koyup harmanlayın. Lavaş ekmeğini ikiye bölün.
 Bir kenarına pişirdiğiniz etleri üzerine de soğanlı harcı koyun. Rulo yaparak sarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| Tantuni (İçel) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38424 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2009
 3,375 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mersin Valiliği
 
 Tantuni, dananın kaburga ve koldaki yağlı ve siyah kısımdan alınan nohut kadar doğranmış etinden yapılır. Et bir tepsi içinde suyunu çekinceye kadar haşlanır. Haşlanan et tepsinin kenarına çekilir. Müşteri talep ettiğinde pamuk yağı ilave edilerek kızartılır. Garnitürü soğan, domates, maydanoz ve naneden oluşur. Açık ekmeklerin orta kısmına sıra halinde soğan konur. Bunun üzerine ufak doğranmış domatesler, yıkanmış maydanoz ve nane yerleştirilir. Kızartılmış et kaşıkla bunların üzerine serpilir. Üzerine limon sıkılıp, tuz, kırmızı, acı, toz biber ekilerek dürüm yapılır. Oval dürümlük ekmek ortadan ikiye katlanarak yarıya kadar sarılır ve servis edilir.
 
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | mahinur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2011
 Mesajlar: 43
 Şehir: Afyonkarahisar
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72798 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
 2,593 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet lavaş ekmeği
 2 adet soğan
 1/2 demet maydanoz
 1 çorba kaşığı sumak
 250 gr. sotelik doğranmış kuşbaşı et
 Tuz
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 1 kaşık tereyağı
 
 Tencereye yağ konur, kızdırılır. Etler ilave edilir, kavrulur. Etler suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir. Soğan piyazlık doğranır, tuzla ovulur, yıkanır, sıkılır. İçine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak, kımızı biber konur, harmanlanır. Lavaş ekmek 2'ye bölünür, bir kenarına pişirilen et üzerine soğanlı harç konur. Rulo sarılır, ayranla servis yapılır.
 
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc106069 Gönderme Tarihi: 20.Mar.2015
 3,359 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mersin Üniversitesi - Yrd. Doç. Dr. Şükran ÖKTEM
 
 1 Kg. Biftek
 8 Adet Tantuni Ekmeği
 1 Adet Kuru Soğan
 4 Adet Orta Boy Domates
 4 Adet Orta Boy Yeşil Biber
 1 Demet Maydanoz
 20 gr. Karabiber
 20 gr. Pul Biber
 1/6 lt. Zeytinyağı
 5 gr. Tuz
 
 Büftek (biftek) kuşbaşıdan küçük doğranır,
 Ortası çukur tantuni tavasının etrafına etler dizilir, orta ateşe   konur,
 Etler suyunu bırakmaya başlayınca zeytinyağı ilave edilir,
 Ara ara etler karıştırılarak yavaş yavaş tavanın ortasına alınır,
 İyice kavrulduktan sonra baharatlar eklenir,
 Tantuni ekmeğine (tek veya isteğe göre çift ekmek kullanılır) önce kavrulan et sonra da daha önceden yıkanıp ince doğranmış domates, soğan,   maydanoz, yeşil biber ve tuz ilave edilir, dürüm şekline getirilir,
 Yanında mevsime uygun doğranmış turp, taze ve/veya turşu süs büberi (biber) ve limon ile servis edilir.
 
 Not: Tantuni, önceleri Mersin merkezde yapılan bir yemek olarak bilinirken, artık günümüzde ilçelerinde ve ülkemizin diğer bölgelerinde de rastlanan bir yemektir.
 Tantuninin dürüm şekline getirilmesi; yuvarlak açılan, yufkadan biraz kalın, bazlamadan biraz ince tantuni ekmeğinin arasına konulan malzemelerin rulo şeklinde sarılması ve ayrıca ikiye katlanmasıdır.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116877 Gönderme Tarihi: 15.May.2016
 1,832 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurmanın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Yörede en yaygın etli yiyecekler arasında yer alan Tantuni, dananın kaburga ve koldaki yağlı ve siyah kısımdan alınan nohut kadar doğranmış etinden yapılır. Et bir tepsi içinde suyunu çekinceye kadar haşlanır. Haşlanan et tepsinin kenarına çekilir. Müşteri talep ettiğinde yağ ilave edilerek kızartılır. Garnitürü soğan, domates, maydanoz ve naneden oluşur. Açık ekmeklerin orta kısmına sıra halinde soğan konur. Bunun üzerine ufak doğranmış domatesler, yıkanmış maydanoz ve nane yerleştirilir. Kızartılmış et kaşıkla bunların üzerine serpilir. Üzerine limon sıkılıp, tuz, kırmızı, acı, toz biber ekilerek dürüm yapılır. Oval dürümlük ekmek ortadan ikiye katlanarak yarıya kadar sarılır ve müşteriye verilir. İsteyene ayrıca bir parça limon, süs biberi veya biber turşusu verilir. Müşteri dürümü özel bir tutuş şekliyle yer. Tantuniyi ilk kez yiyenler bu tutuş şeklini bilmediklerinden, çokça tantuni suyuyla elbiselerini lekelerler. Tantuniyi yenilirken, dürümün iki ucu birleştirilerek tutulmalıdır. Bu da ilk kez tantuni yiyecekler için küçük bir sır.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Ayşıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.02.2016
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141641 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2019
 788 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Lavaş
 350 gram dana antrikot
 2 bardak su
 1 adet soğan
 Çeyrek çay kaşığı sumak
 2 adet domates
 Yarım demet maydanoz
 Yarım limon
 Karabiber
 Pul biber ya da kırmızı toz biber,
 Tuz
 Zeytinyağı
 
 Öncelikle etinizi yarım parmak boyutunda, ince şeritler halinde doğrayın. Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın. Et ilk iriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın.
 1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın. Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın. Biraz pul biber ve limon ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın.
 Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz. Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun. Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene kadar tekrar edin. İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun. Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek tatlandırın. İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın.
 Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın.
 Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın. Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin. Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin. Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz.
 Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın. Tantuniniz servis edilmeye hazır.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | müjgan kahyaoğlu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.01.2020
 Mesajlar: 48
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148282 Gönderme Tarihi: 02.Şub.2020
 763 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram dana antrikot
 2 adet domates
 3 adet orta boy kuru soğan
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet nane
 Kırmızı toz biber
 Zeytinyağı
 Su
 Lavaş ekmeği
 Limon
 
 Eti küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye alın.
 Yeteri kadar su ekleyin ve et suyunu çekene kadar haşlayın.
 Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip kızdırın.
 Haşlanan etleri de tavaya alın.
 Kırmızı toz biber ekleyip ara ara su ilave ederek etleri güzelce pişirin.
 Lavaşı da etin üzerine bastırıp yağını çektirin ve ekmeği bir kenara alın.
 Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
 Lavaşın ortasına soğanı ekleyin.
 Üzerine ufak ufak doğradığınız domatesi, maydanoz ve naneyi yerleştirin.
 Pişen eti de üzerine serpin.
 En son limon sıkıp, tuz, kırmızı toz biber serperek dürüm haline getirin.
 
 
  
 
 | 
| Mersin Tantuni | 
|  | kalem Yamak
 
  
 Kayıt: 09.07.2020
 Mesajlar: 6
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153052 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
 436 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg dana Eti
 5 adet domates
 4 adet kuru soğan
 Sıvı yağ
 Pulbiber
 Kırmızı toz biber
 Tuz
 Ekmeği için;
 2 su bardağı un
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 Tuz
 Sunumu için;
 Kırmızı lahana
 Biber turşusu
 Turp
 Roka
 
 Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın tuz ekleyin, 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin.
 Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
 Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin. Tuz ve pul biber , kırmızı toz biber ekleyip tatlandırın.
 Tantuni ekmeği için; Bir kabın içine un koyup ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, sıvı yağ , tuz ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bezelere ayırın, tezgaha un serpip servis tabağı büyüklüğünde açın, yağsız tavada çevirerek pişirin.
 Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ile iyice ıslatın. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve doğranmış maydanoz ile karıştırdığımız piyazlık soğanı ve etleri koyup dürüm yapın.
 Sunum tabağına aldığınız tantunileri ince ince doğradığımız kırmızı lahana, turp, roka ve biber turşusu ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162913 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2022
 400 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet tandır lavaşı
 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış)
 ½ çay bardağı pamuk yağı
 ¼ çay kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
 ½ çay bardağı su
 ¼ demet maydanoz (isteğe göre)
 2 adet domates (isteğe göre)
 1 adet soğan (isteğe göre)
 
 Etleri varsa fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
 Wok ya da sac tavayı ocakta kızdırın. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirim.
 Pişen tantuniyi sandviç ekmeği ve lavaşın içerisine yerleştirin. İsteğe göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172490 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2023
 312 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 450 gr. kuşbaşı ya da zırhtan geçirilmiş kuzu eti
 50 gr. kuyruk yağı
 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 Yarım su bardağı su
 1 adet kuru soğan
 Sumak
 Pul biber
 Tuz
 Biber turşusu
 Domates
 Maydanoz
 Lavaş
 
 Bulabilirsek sac tavanın içinde kuyruk yağını eritiyoruz. Sıvı yağı ekliyoruz. Kırmızı toz biber ilave edip etleri içine atarak kavuruyoruz. Etler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Su ilave ediyoruz. Pul biber ve tuz ekliyoruz. Lavaşları üzerine kapatıp yumuşamalarını sağlıyoruz. Diğer yandan piyazlık doğranmış soğanı sumakla karıştırıp iyice ovuyoruz ve suyunu salmasını bekliyoruz. Lavaşların içine tantuniyi alıp dilim domates, biber turşusu ve sumaklı soğanla dürüm yapıyoruz.
 
 Not: Tantuniyi dana etinden yapmak isterseniz, geç pişme ihtimali olduğundan önceden haşlamanızı tavsiye ederim.
 
 
  
 
 | 
| Tantuni (Mersin) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177079 Gönderme Tarihi: 29.Mar.2024
 263 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 600 gram dana eti
 1 adet kuru soğan
 Yarım demet maydanoz
 2 orta boy domates
 Tuz
 Kırmızı toz biber
 Sumak
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı sıcak su
 Lavaş
 
 Dana etini minik minik doğrayıp, haşlayalım.
 Etlerimiz haşlanırken sebzelerimizi doğrayalım. Resimdeki gibi ufak ufak domateslerimizi doğrayalım.
 Kuru soğanımızı ince uzunca doğrayalım. Maydanozlarımızı da doğrayalım.
 Bir kapta doğradığımız soğan ve maydanozu karıştırıp, göz kararı sumak atalım. Bu arada haşlanan etlerimizi kenara alalım.
 Sacımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyoruz.
 1 su bardağı da suyumuzu koyalım. Ardından haşlanan erlerimizi koyup göz kararı tatlı toz biberimizi atalım. Tuzumuzu atalım. Bu şekilde bir-iki tur çevirelim.
 Çevirdikten sonra saca lavaşlarımızı tek tek sırayla kapatıp ekmeklerimizi yağlayalım.
 Yağlanan ekmeklerimizi tabaklara alıp önce kenarda duran domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım.
 Üzerine pişen etlerimizden koyalım. Kişi başı tahminen 5 yemek kaşığı dolusu et koyabilirsiniz.
 Dürümlerimizi sıkıca saralım.
 Bütün etleri paylaştırdıktan sonra dürümlerimizi saca koyup önlü arkalı sacın yağıyla hafif kızartalım.
 Yanında limon ve isteğe göre ayranla servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Mersin Tantuni | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177841 Gönderme Tarihi: 20.May.2024
 178 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 300 gram dana biftek veya bonfile (ince doğranmış)
 4-5 adet lavaş veya dürüm ekmeği
 2 adet orta boy domates (ince doğranmış)
 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Kimyon
 Nar ekşisi (isteğe bağlı)
 Limon
 
 İnce doğranmış dana etini bir kasede tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile marine edin. Etlerin baharatları iyice çekmesi için buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
 Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Marine etleri ekleyip, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etlerin suyunu çekmesine dikkat edin, bu şekilde tantuni daha lezzetli olacaktır.
 Etler kavrulurken, ince doğranmış domates, yeşil biber ve soğanı ayrı bir tavada soteleyin. Sebzeler yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alın.
 Tavada kavrulan etlerle sebzeleri karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin. İsteğe bağlı olarak nar ekşisi ekleyebilirsiniz, bu Mersin tantunisine özgü bir lezzet katacaktır.
 Hazırlanan tantuni harcını lavaş veya dürüm ekmeğinin üzerine yayın. Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Mersin Tantuni | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185402 Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2025
 22 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 g dana biftek (jülyen doğranmış)
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 çay bardağı su
 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 Lavaş ekmek
 Servis için:
 İnce doğranmış soğan
 Maydanoz
 Domates dilimleri
 Sumak
 Limon dilimleri
 
 Dana bifteği jülyen doğrayın. Teflon tava veya sacı ısıtın, sıvı yağı ekleyip etleri yüksek ateşte soteleyin.
 Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. Yarım çay bardağı suyu ilave edip karıştırın; etlerin yumuşamasını sağlayın.
 Lavaş ekmeklerini sıcak tavanın üzerinde çevirerek ısıtın ve etin suyuna hafifçe bulayın.
 Lavaşın içine etleri koyun, üzerine sumaklı soğan, domates ve maydanoz ekleyin. Rulo şeklinde sarın.
 Yanına bol limon dilimleri koyarak sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |