https://www.droetker.com.tr
Tahinli karışım:
100 g sade tahin helvası
0,5 çay bardağı süt
3,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
Üzeri için:
Ceviz
Kalıp:
4 adet ısıya dayanıklı kase (8 cm)
Helva ve sütü derin bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı kaplara, üsten ikişer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.
Pudingin üzerine helvalı karışımı yayın ve bütün ceviz tanelerini koyun. Kapları 1 cm derinliğinde su doldurulmuş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|