Kısa URL: https://ml.md/lc99614
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2014
1,828 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tahin
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon
Üzeri için:
Maydanoz
Nohut haşlanır ve suyu süzülür. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla ovulur. Nohutla karıştırılır. Tahin, zeytinyağı ve limon karıştırılır, üzerine gezdirilir. En son kıyılmış maydanoz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104069
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2015
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı haşlanmış nıhut
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
50 gr kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı tuz
Nohutu 1 gece önceden ıslatın ve 1 saat tuzlu ve şekerli suda pişirin.
Maydanoz ve taze naneyi ince kıyın.
Kurutulmuş domatesi jülyen doğrayın.
Bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı tahin, 1/2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı margarin, tuz ve sumağı iyice çırparak sos haline getirin.
Maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın. Kurutulmuş domatesi ekleyerek harmanlayın.
En son nohutları karıştırın ve servis edin.