Kısa URL: https://ml.md/lc121699
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2016
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için:
1 kase tahin
1 kase ceviz içi
Toz şeker
Un yoğurma kabına alınır, üzerine yumurta kırılır, sıvıyağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
Mandalina büyüklüğünde pazılara ayrılır.
Unlanmış zeminde oklava ile açılır.
Üzerine fırçayla biraz yağ sürülür, onun da üzerine 2 kaşık tahin gezdirilir, yufkanın her tarafına yayılır.
Tahinin üzerine toz şeker ve ceviz serpilir.
Rulo yapılır, rula da kendi etrafında çevrilir.
Bütün pazılar bu şekilde hazırlanır. Her pazının altına ve üstüne un serperek oklava ile pasta tabağı kadar açılır.
Teflon tavada iki tarafı pişirilir.
İsteğe göre üzerine hafif yağ sürülebilir.
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
Yarım fincan zeytinyağı
Aralarına sürmek için:
150 gr. eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı tahin
Hamur malzemesini yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurdan büyük bezeler yapıp açıyoruz ve karışımı üzerine sürüyoruz. Ortasına minik bir delik açıp ortasından dışarı doğru rulo yaparak katlıyoruz, tekrar bezelere ayırıyoruz. Tereyağının donması için bezeleri buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra tek tek açıp ısıttığımız teflon tavada hiç yağ ilavesi olmadan arkalı önlü pişiriyoruz.