| 
 
 
 | 
Tahinli Katmer | 
  | 
nedret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15161 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2007 
9,456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar ılık su
 
1 su bardağı tahin
 
1 paket tereyağı
 
Üzeri için:
 
Bal, pekmez
 
 
Unun ortası havuz gibi açılır. Ortasına tuz ve yumuşak hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra limon kadar parçalar alınır, unlu zeminde servis tabağı kadar açılır. Yüzeyine yeteri kadar tahin ve eritilmiş tereyağı sürülür, rulo yapılır, gül börek gibi kendi etrafında döndürülür. Bu şekildeyken merdaneyle inceltilir. Tereyağı ile yağlanmış teflon tavada bazlama  ya da gözleme gibi kızartılır. Servis yapılacağı sırada üzerine arzuya göre bal ya da pekmez gezdirilir.
  
 | 
Tahinli Katmer | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121699 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2016 
3,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
İçi için:
 
1 kase tahin
 
1 kase ceviz içi
 
Toz şeker
 
 
Un yoğurma kabına alınır, üzerine yumurta kırılır, sıvıyağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
 
Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
 
Mandalina büyüklüğünde pazılara ayrılır.
 
Unlanmış zeminde oklava ile açılır.
 
Üzerine fırçayla biraz yağ sürülür, onun da üzerine 2 kaşık tahin gezdirilir, yufkanın her tarafına yayılır.
 
Tahinin üzerine toz şeker ve ceviz serpilir.
 
Rulo yapılır, rula da kendi etrafında çevrilir.
 
Bütün pazılar bu şekilde hazırlanır. Her pazının altına ve üstüne un serperek oklava ile pasta tabağı kadar açılır.
 
Teflon tavada iki tarafı pişirilir.
 
İsteğe göre üzerine hafif yağ sürülebilir.
 
 
 
  
 | 
TAHİNLİ KATMER | 
  | 
fidegül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94504 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013 
2,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 GR UN
 
YETERİNCE SU
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 
1 PAKET MAYA
 
250 GR MARGARİN
 
1 bardak TAHİN
 
 
Un, su, tuz, maya ile kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yuğurulur çok mayalandırmadan portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır yağ eritilir içine tahin katılır bezeler yufka büyüklüğünde açılır tahinli karışım her yerine sürülür rulo şeklinde kıvrılılıp gül şekli verilir tabak büyüklüğünde hamur tekrar açılır orta ateşte tavada kızarana kadar pişirilip üstleri yağ ile yağlanır sıcak servis edilir.
  
 | 
Tahinli Katmer | 
  | 
yenifasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94749 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2013 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ bardak su
 
½ bardak süt
 
½ paket maya
 
1 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 yemek kaşığı tahin
 
1 fiske tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Önce ½ bardak ılık sütün içine şeker ve kuru mayayı koyup 15 dk bekletin. Daha sonra derin bir yoğurma kabında tuz, ılık su , yumurta ve aldığı kadar un koyarak yoğurun ve üzerine nemli bir bez koyarak 1 saat dinlendirin.
 
sanayı eritin ve tahinle karıştırın. Düz bir satıhı hafif unlayın ve hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak 15 cm çapında daireler şeklinde açın. Elde ettiğiniz daireleri ikili olarak ve aralarına tahin ve tereyağı karışımı sürerek kenara alın. Ben 12 adet daire elde ettim, yani 6 adet 2 şerli grup oldular. Daha sonra unlanmış satıhta tekrar bu ikişerli grupları alıp, dairelerin kenarlarını içe kapatıp, hamurları açın ve bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde katmer elde edin.
 
Bu sırada yağsız teflon tavanızı ısıtın, yavaş yavaş katmerlerinizi önlü arkalı kızartın ve aralarına sanayı sürerek üstüste dizin ve katmerleriniz hazır.
  
 | 
Tahinli Katmer | 
  | 
limontuzu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107820 
Gönderme Tarihi: 23.May.2015 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Az miktarda su
 
1,5 çay bardağı ezilmiş haşhaş
 
 
Yoğurma kabının içine yoğurt, karbonat ve yağını döküp karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda suyu ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip açın. İçine ezilmiş haşhaşı biraz sıvı yağla açıp sürün. Kat kat katlayın, 4 parmak eninde kesip tepsiye dizin ve 200 derecede pişirin.
  
 | 
Tahinli Katmer | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155838 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2021 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Yarım fincan zeytinyağı
 
Aralarına sürmek için:
 
150 gr. eritilmiş tereyağı
 
3 yemek kaşığı tahin
 
 
Hamur malzemesini yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurdan büyük bezeler yapıp açıyoruz ve karışımı üzerine sürüyoruz. Ortasına minik bir delik açıp ortasından dışarı doğru rulo yaparak katlıyoruz, tekrar bezelere ayırıyoruz. Tereyağının donması için bezeleri buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra tek tek açıp ısıttığımız teflon tavada hiç yağ ilavesi olmadan arkalı önlü pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |