| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tahin Soslu Karnabahar | 
 
  | 
tokmak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2011 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66133 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011 
2,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet karnabahar
 
2 çay bardağı süt
 
1 adet pide
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
4 adet yumurta
 
2 çay bardağı tahin
 
Yarım tatlı kaşığı kimyon
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Yeteri kadar su
 
Tuz, pulbiber
 
 
Karnabaharın çiçeklerini ayırın. Tencereye bol su koyup, üzerine sütü ekleyin, karnabaharları haşlayın. Pideyi ince şeritler halinde kesip, fırın tepsisine dizin. Pulbiber ve sarımsakla karıştırdığınız zeytinyağını sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Haşlanmış yumurtaları dörde bölün. Tahin, 1 su bardağı su, kimyon, pulbiber ve tuzu karıştırın. Karnabaharları servsi tabağına alıp, üzerine tahinli sosu gezdirin. Pide ve yumurta dilimlerini tabağın etrafına dizin. Maydanoz serperek servis yapın.
  
 | 
 
Tahin Soslu Karnabahar | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184757 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2025 
84 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 orta boy karnabahar
 
3 yemek kaşığı tahin
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Yarım limonun suyu
 
3-4 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Kırmızı pul biber, maydanoz
 
 
Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırıp yıkayın. Kaynar tuzlu suda veya buharda yumuşayana kadar haşlayın.
 
Sos için tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Gerekirse biraz su ekleyerek sosu açabilirsiniz.
 
Haşlanmış karnabaharları servis tabağına alın, üzerine tahin sosunu gezdirin.
 
Üzerine kırmızı pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tahin Soslu Karnabahar Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |