|
|
Tahin Soslu Karnabahar |
 |
tokmak
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66133
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
2 çay bardağı süt
1 adet pide
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı çörekotu
4 adet yumurta
2 çay bardağı tahin
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber
Karnabaharın çiçeklerini ayırın. Tencereye bol su koyup, üzerine sütü ekleyin, karnabaharları haşlayın. Pideyi ince şeritler halinde kesip, fırın tepsisine dizin. Pulbiber ve sarımsakla karıştırdığınız zeytinyağını sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Haşlanmış yumurtaları dörde bölün. Tahin, 1 su bardağı su, kimyon, pulbiber ve tuzu karıştırın. Karnabaharları servsi tabağına alıp, üzerine tahinli sosu gezdirin. Pide ve yumurta dilimlerini tabağın etrafına dizin. Maydanoz serperek servis yapın.
|
Tahin Soslu Karnabahar |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2656 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184757
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2025
54 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy karnabahar
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Kırmızı pul biber, maydanoz
Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırıp yıkayın. Kaynar tuzlu suda veya buharda yumuşayana kadar haşlayın.
Sos için tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Gerekirse biraz su ekleyerek sosu açabilirsiniz.
Haşlanmış karnabaharları servis tabağına alın, üzerine tahin sosunu gezdirin.
Üzerine kırmızı pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

|
|
Tahin Soslu Karnabahar Tarifleri Börülce Tarifleri
|
|