6 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
7-8 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Orta boy bir tencereye tereyağını koyun. Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktarın ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakın. Topaklanmaması için sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katın ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alın.
Peyniri bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda paylaştırın. Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyun. Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutun. Sonra da tabaklara boşalttığınız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunun.
|