|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc22196
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008
2,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 kahve fincanı arpa şehriye
5 su bardağı su ya da et suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Mercimeği ayıkladıktan sonra ılık suda bir gece bekletin. Tencerede zar şeklinde doğranmış soğanları sıvıyağla karıştırın. Soğanlar pembeleşince unu ekleyin, karıştırarak unu sarartın. Üzerine su veya et suyunu ekleyin. Su daha ısınmadan mercimeklerini katın. Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya dek pişirin. Şehriyeyi ekleyip, 10-15 dakika daha pişirin. Yavaş yavaş karıştırarak sütü akıtın. 1 taşım kaynatıp, kuru nane serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Terbiyeli Mercimek Çorbası için tıklayın
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64941
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1'er adet soğan ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı un, tuz
Soğanı ve patatesi rendeleyin. Üzerine tereyağı, mercimek ve 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Kalan suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymayı kavurun ve unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun. Çorbanın içine katıp iki taşım daha kaynatın.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc71797
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
1 adet patates
1 adet havuç (arzuya göre )
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı süt
1 adet soğan (büyük boy)
Kırmızı mercimeği ve pirinçleri yıkayıp büyük bir tencerenin içine alın. Soğanı, patatesi ve havucu soyup bütün şekilde içine ilave edin. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler iyice haşlandıktan sonra blendır yardımıyla ezin ve tekrar bir tencere alarak karışımın üzerine 1 çay bardağı sütü ilave edin. Arzuya göre baharat ve tuz da ilave ederek bir miktar daha kaynatın ve altını kapatın. Bir tavada tereyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı sos haline getirerek çorbanın üzerine ilave edin.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
meltem güçlü
Aşçı
Kayıt: 19.03.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc96727
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2014
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı sıvıyağ (veya 1 yemek kaşığı margarin)
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı kuru nane, karabiber, tuz
Mercimeği 5 su bardağı suyla, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Tencereye yağı koyup, unu ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak, un sararıncaya dek kavurun. Üzerine azar azar et suyunu ekleyip, kaynayınca mercimek, şehriye, tuz, nane ve karabiberi ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca sütü katıp, 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101076
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su (veya et suyu)
1,5 su bardağı süt
1 fincan un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yumurta sarısı
Limon suyu
2 çorba kaşığı margarin (tepeleme)
2 orta boy soğan
Eritilmiş margarinde çentilmiş soğanları pembeleştirelim. Unu da ekleyip sürekli karıştırarak sarartalım. Et suyunu karıştırarak ilave edelim. Ayıklayıp, yıkadığımız mercimekleri iyice yumuşayana dek pişirelim. Çorbayı ateşten alıp, tel süzgeçten geçirerek posasını atalım. Çorbamızı yeniden tencereye aktaralım. Yumurta sanlarını limon suyunu ilave ederek yavaş yavaş çırpalım. Terbiyeyi de azar azar ve sürekli karıştırarak çorbamıza ilave edelim. Fırında kızarttığımız ekmek parçalan ile servis yapalım.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102196
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2014
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak mercimek
1 bardak süt
5 bardak soğuk su
125 gram margarin
2 tane havuç
1 tane patates
Tuz
Kırmızı biber
Tenceremize irice doğradığımız havucu, patatesi, margarinimizle bir güzel bir iki kere kavuruyoruz sonra 5 bardak soğuk suyumuzu ve yıkanmış mercimeğimizi de ekliyoruz pişmeye yakın blenderdan çorbamızı geçiriyoruz fazla köpüğü üzerinden alıp bir bardak sütümüzü, tuzu, biberi de ekleyip bir 10 dk da kaynatıp kıvamı oluştuktan sonra altını kapatıyoruz.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115244
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016
1,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz- karabiber- kırmızı pulbiber
Tencerenin dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyun.
İri doğranmış soğanları kavurun.
Unu ve salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
Mercimek, su ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakın.
Ateşten almadan 5 dakika önce sütü ekleyin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirip servis edin.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
gülcan yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131949
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
911 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 adet havuç
1 su bardağı süt
6-7 bardak sıcak su
1 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Mercimekleri yıkayın.
Patates, havuç, iri parçalar halinde doğrayın.
Soğanı doğrayıp tencereye alın ve yağda kavurun.
Soğan pembeleşince, mercimek, havuç ve patatesi ekleyip, bir iki dakika soteleyin.
Sıcak suyu ekleyip mercimekler dağılana, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, çorbayı çırpın.
Süt, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kıvamı katı olmuşsa bir miktar daha sıcak su ilave edip bir süre kaynatın.
Dilerseniz, üzerine küp küp doğranmış kızarmış ekmek serperek, servis edin.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147283
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1,5 litre su
İsteğe bağlı tavuk suyu (tavuk suyu eklediğiniz miktarda sudan azaltın)
Tuz
Kuru soğanları yemeklik doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
Unu da ilave edip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Mercimekleri yıkayıp süzün ve soğanlara ilave edin.
Karıştırıp üzerine sıcak su ve tavuk suyu ekleyin.
Kapağını kapatıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Mercimekler pişince blenderdan geçirdiğiniz çorbaya sütü ve tuzu ekleyin.
4-5 dakika daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin.
Üzerine pul biber ve nane serperek servis edin.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
iltifat
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 27 Şehir: Battalgazi |
Kısa URL: https://ml.md/lc155319
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Nane
Karabiber
Kekik
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Pirinç ve mercimeği iyice yıkayıp süzün.
Çorba tenceresine mercimek, pirinç, sarımsak, soğan, suyu alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip el blender’ıyla çekip pürüzsüz kıvam elde edin. Sütü çorbaya ekleyip tencereyi tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.
Küçük bir tavada zeytinyağında baharatları kızdırıp (yanmamasına dikkat ederek) çorbaya ekleyip iyice karıştırın.
|
Sütlü Mercimek Çorbası |
|
Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156119
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
Yarım çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 adet soğan. (orta boy)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Mercimek, soğanı yıkayıp tuz ilave ederek tencereye koyalım.
Üzerine 5 bardak su koyarak orta ateşte 20-25 dakika pişirelim.
Pişen malzememizi blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirelim.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve un ekleyelim.
Un pembeleşmeye başlayınca salça ilave edelim.
Blendır da karıştırdığımız karışımı yağlı, unlu olan tenceremize katalım. Tenceremizi karıştırarak 15 dakika bu şekilde pişirmeye devam edelim.
Tavada 50 gr tereyağı eriterek içine baharatları ilave edelim.
Tavada hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosumuzu tencereye döküp 10 dakika karıştıralım.
Pişen çorbamız servise hazır.
Not: Mercimek, çok çabuk su çeker, ateşin orta derecede olmasına özen gösterelim.
|
|