| 
 
 
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1487 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2006 
2,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı yaş maya
 
1-1,5 su bardağı süt
 
Yarım çorba kaşığı şeker
 
1-2 kahve kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
4- 5 su bardağı un
 
 
1- Süte şeker ve yaş maya konup eritilir. 
 
2- Elenmiş un, tuz, erimiş yağ konup yoğrulur. 
 
3- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.
 
4- İki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak şekillenir. Ve tepsiye dizilir. Bir süre daha mayalandırılır. 
 
5- Üzerine süt sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. 
 
6- Fırından çıkınca bir tencereye alınıp üzeri örtülür. (Yumuşak olması için.)
 
 
 ML® Gobit Ekmeği için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 16.03.2021
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4657 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardagi un
 
1 paket hazir maya
 
2,5 çay bardagi ilik süt
 
1 yumurta
 
1 yemek kasigi toz seker
 
1 tatli kasigi tuz
 
 
Unu eleyip mayayi ilave edin ve karistirin. Üzerine süt, yumurta, seker, tuz ve sivi yagi ekleyip iyice yogurun. Hamuru temiz bir bezin içine alin.
 
Kabarmaya pay birakarak agizini ip ile baglayip su dolu derin bir kabin içine koyun. Hamur önce dibe çökecek, kabardikça yüzeye çikacaktir. Bu sekilde 40-50 dakika bekletin. 28 cm çapindaki tepsiyi yaglayin. Hamuru suyun içinden çikartin. Bezi açin, ellerinizi yaglayip hamuru alin ve tepsinin içine yayin. Bekletmeden önceden isitilmis 180 dereceli firinda 25-30 dakika pisirin.
 
 
 ML® Soğanlı Ekmek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157932 
Gönderme Tarihi: 27.May.2021 
510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 su bardağı un
 
Yarım paket yaşmaya
 
Yarım su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Unu yoğurma kabına alıp, tuz ilave edin ve karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, yaşmaya, su, süt ve sıvıyağ ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış tezgah üzerinde 10 eşit bezeye ayırın. Her birini elinizde yuvarlayarak şekil verin ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine süt sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |