| 
 
 
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
posta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38527 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009 
3,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
300 gr ılık süt
 
yarım paket (küçük yaş mayaların yarısı 20 gr)
 
bir kibrit kutusu kadar oda ısısında tereyağı
 
500 gr un
 
yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ilık süt içerisinde mayayı eritin ve 10 dakika bekletin. Süt ve mayaya tereyağını ve şekeri ekleyin. Mümkünse tahta kaşıkla karıştırın Unu ve üzerine tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edin. 1 saat kadar ağzı kapalı mayalanmaya bırakın. Bir saat sonra şekiller verin ve yağlanmış tepside yarım saat kadar bekletin. En son işlem üzerini keskin bıçakla çizip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca elinizle su serpin ve üzerini bir bezle kapatın.
 
 
ML® Briyoş (görsel)
 
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4657 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardagi un
 
1 paket hazir maya
 
2,5 çay bardagi ilik süt
 
1 yumurta
 
1 yemek kasigi toz seker
 
1 tatli kasigi tuz
 
 
Unu eleyip mayayi ilave edin ve karistirin. Üzerine süt, yumurta, seker, tuz ve sivi yagi ekleyip iyice yogurun. Hamuru temiz bir bezin içine alin.
 
Kabarmaya pay birakarak agizini ip ile baglayip su dolu derin bir kabin içine koyun. Hamur önce dibe çökecek, kabardikça yüzeye çikacaktir. Bu sekilde 40-50 dakika bekletin. 28 cm çapindaki tepsiyi yaglayin. Hamuru suyun içinden çikartin. Bezi açin, ellerinizi yaglayip hamuru alin ve tepsinin içine yayin. Bekletmeden önceden isitilmis 180 dereceli firinda 25-30 dakika pisirin.
 
 
 ML® Soğanlı Ekmek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1487 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2006 
2,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı yaş maya
 
1-1,5 su bardağı süt
 
Yarım çorba kaşığı şeker
 
1-2 kahve kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
4- 5 su bardağı un
 
 
1- Süte şeker ve yaş maya konup eritilir. 
 
2- Elenmiş un, tuz, erimiş yağ konup yoğrulur. 
 
3- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.
 
4- İki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak şekillenir. Ve tepsiye dizilir. Bir süre daha mayalandırılır. 
 
5- Üzerine süt sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. 
 
6- Fırından çıkınca bir tencereye alınıp üzeri örtülür. (Yumuşak olması için.)
 
 
 ML® Gobit Ekmeği için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 16.03.2021
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Ulviye Türkmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17223 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
 
Ilık suyun üzerine maya ve şeker konur, karıştırılır 10 dakika bekletilir, daha sonra yoğurma kabına ,süt, sıvıyağ, mayalı beklemiş su, tuz konur, karıştırılır, üzerine biraz sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur, hamurun üzeri kapatılır, 1 saat mayalandırılır, süre sonunda hamur tekrar yoğrulur, somun şekli verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsini üzerine konur, fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, daha sonra üzerine unlu su sürülür, bıçakla çizikler atılır, önceden ısıtılmış 220 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Pırasalı Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
miray 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38223 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
25 gr toz maya (Bir kahve kaşığı)
 
70 gr. tereyağı
 
3 3umurta
 
1/2 bardak süt
 
25 gr. şeker
 
Tuz
 
 
Mayayı bir kap içinde sütün 1/3 ü ile karıştırarak eritiniz.
 
100 gr. un ile karıştırınız. Üzerini örtünüz. Ve ılık bir yerde bekletiniz.
 
Mayalanıp kabarmaya bırakınız.
 
Kabarmaya başlayan mayayı elenmiş 400 gr. un ile  karıştırınız.
 
Unun ortasına yağ ve yumurta koyarak açınız. g5.gram şekeri ve biraz tuz kenarlarına serpiniz.
 
Unun ortasına yâğ ve yumurta koyarak elle iyice eziniz.
 
Kalan sütü yavaş yavaş ilâve ediniz.
 
Bir kap içine alınız, üzerini nemli bir bez ile örtünüz. Ilık bir yerde 15 dakika bırakınız.
 
Hamuru kaptan çıkarınız. Düz bir yerde biçimlendiriniz.
 
Eşit oranlarda küçük bezeler yapınız.
 
Bezelere oval biçim veriniz.
 
Küçük sandviç biçiminde yapılan hamurlar 4 er cm. ara ile yağlanmış bir tepsiye diziniz.
 
Ilık bir yerde, tepsi içinde yine mayalanmaya bırakınız
 
Üzerlerine bir yumurta sarısı sürünüz.
 
Orta ısıdaki fırında 20 dakika sarı bir renk alıncaya kadar pişiriniz.
 
Pişen ekmeklerin yumuşak olması için üzerlerini nemli bir bez ile örtünüz.
 
Arzuya göre bu  ekmeklerin arasına peynir, havyar, tereyağı sürerek kapatınız.
 
 
 ML® Çiçek Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102841 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014 
1,981 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
2 su bardağı ılık süt
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Un ve mayayı karştıralım. Diğer malzemleri de ekleyerek hamuru yoğuralım. Üzerini örterek 30 dk mayalanmaya bırakalım. Daha sonra hamuru yoğurup gazını alalım. Hamuru 3 parçaya bölelim. Ekmek şekli vererek 10 dk daha bekletelim. Parçaları tepsiye dizelim.Fırça ile üzerlerine su sürelim ve bıçakla 1 cm derinliğinde ortasından çizik atalım. 220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
mimar kenan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124258 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2017 
1,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1/2 küp Maya (21 gr.) 
 
300 ml Ayran, ılık 
 
375 gr. Buğday unu 
 
100 gr. Çavdar Unu 
 
1 yemek kaşığı Buğday kepeği 
 
1 yemek kaşığı Keten tohumu 
 
1 çay kaşığı Şeker 
 
2 çay kaşığı Tuz 
 
1 çay kaşığı Tereyağı 
 
Üstüne sürmek için: 
 
Ayran 
 
 
Mayayı ılık sütün içinde açın. Buğday unu, çavdar unu, buğday kepeği, keten tohumu, şeker, tuz ve tereyağı ile düzgün bir hamur yoğurun. Hamuru fırına koyun ve "Kekler \ Mayalı hamur \ 30 dakika kabartın" otomatik programını seçin.
 
Hamuru hafifçe yoğurun, uzun bir somun şekli verin ve yağlanmış kutu kalıba yerleştirin. Hamuru fırına koyun ve "Kekler \ Mayalı hamur \ 15 dakika kabartma" otomatik programını seçin.
 
Ekmeği çizin, üstüne kefir sürün ve sonra fırında altın sarısı pişirin.
  
 | 
Sütlü Ekmek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157932 
Gönderme Tarihi: 27.May.2021 
510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 su bardağı un
 
Yarım paket yaşmaya
 
Yarım su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Unu yoğurma kabına alıp, tuz ilave edin ve karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp, yaşmaya, su, süt ve sıvıyağ ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış tezgah üzerinde 10 eşit bezeye ayırın. Her birini elinizde yuvarlayarak şekil verin ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine süt sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |