| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sütlü Çorba (Malatya) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31894 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Kaynayan süt içine bir ölçek gendime, az miktarda tuz, bir kaşık şeker atılıp biraz kaynatılır. Kaynadıktan sonra servis yapılır.
  
 | 
 
Sütlü Çorba (Malatya) | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171887 
Gönderme Tarihi: 06.May.2023 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
1 su bardağı dövme (gendime) 
 
1 çay bardağı nohut 
 
1 çay bardağı kuru fasulye 
 
3 litre süt 
 
1.5 su bardağı toz şeker 
 
1 fiske tuz 
 
Tarçın 
 
 
Akşamdan yıkanıp ıslatılmış nohut, fasulye ve dövmenin sularını süzüp, süzgeçte yıkayın. Aynı tencerede üzerlerini kapatacak kadar su ilave ettikten sonra ocağa koyun. 
 
Kaynama anında üzerine çıkardığı köpükleri, kaşıkla alın. Taneler iyice yumuşayınca sütü ilave edin.
 
Bir süre süt ile taneleri iyice pişirip şekeri ilave ederken, şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
 
Çorbanın yüzeyi kaymak tutunca, ocaktan alın; sıcak veya soğuk servisi yapın, yerken tarçın kullanın. 
 
 
Not: Bu çorba; hafif tatlı, doyurucu, lezzetli bir çorbadır. İlçelerde, özellikle kandil günleri ve cuma akşamları pişirilip komşulara dağıtılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sütlü Çorba (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri
 | 
 
 
 
 |