|
|
Sütlü Çorba (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31894
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kaynayan süt içine bir ölçek gendime, az miktarda tuz, bir kaşık şeker atılıp biraz kaynatılır. Kaynadıktan sonra servis yapılır.
|
Sütlü Çorba (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171887
Gönderme Tarihi: 06.May.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 su bardağı dövme (gendime)
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
3 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
Tarçın
Akşamdan yıkanıp ıslatılmış nohut, fasulye ve dövmenin sularını süzüp, süzgeçte yıkayın. Aynı tencerede üzerlerini kapatacak kadar su ilave ettikten sonra ocağa koyun.
Kaynama anında üzerine çıkardığı köpükleri, kaşıkla alın. Taneler iyice yumuşayınca sütü ilave edin.
Bir süre süt ile taneleri iyice pişirip şekeri ilave ederken, şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
Çorbanın yüzeyi kaymak tutunca, ocaktan alın; sıcak veya soğuk servisi yapın, yerken tarçın kullanın.
Not: Bu çorba; hafif tatlı, doyurucu, lezzetli bir çorbadır. İlçelerde, özellikle kandil günleri ve cuma akşamları pişirilip komşulara dağıtılır.
|
|
Sütlü Çorba (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|