| 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | Hakime Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.10.2006
 Mesajlar: 26
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7926 Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
 3,833 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 20 su bardağı et suyu (2 litre)
 2,5 kahve fincanı un
 1 su bardağı süt
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 HAZIRLANIŞI:
 Et suyunu bir tencerede kaynatın. Sütle unu küçük bir kapta iyice karıştırıp, kaynamakta olan et suyuna karıştırarak yedirin. Tuzunu ilave edin ve ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip servis yapın.
 
 
 ML® Süt Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| SÜT ÇORBASI | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11594 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
 3,204 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 bardak süt
 2 bardak domates suyu
 3 kaşık yağ
 tuz
 
 Yapılışı:
 Çiğ süt ve domates suyu bir tencereye boşaltılır. içine yağ ve tuz konur. Süt iyice ısınıp yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutulur ve indirilip servis yapılır.
 
 
 | 
| SÜT ÇORBASI | 
|  | halıcı kız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.04.2008
 Mesajlar: 45
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23298 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
 3,736 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1.5 litre et suyu
 2 su bardağı süt
 1 fincan sıvı yağ
 2 fincan un
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 kaşık tereyağı
 
 Yapılışı:
 Et suyunu bir tencerede kaynatınız. Sütle unu küçük bir kapta iyice karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak yediriniz. Tuzunu ilave ederek ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip yağları bir tavaya koyup, nane, kırmızı biber edip, kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirin.
 
 
 | 
| SÜT ÇORBASI | 
|  | sarpa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.08.2008
 Mesajlar: 22
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26648 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
 3,117 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEME:
 4 bardak süt
 3 bardak domates suyu
 3 kaşık yağ
 tuz
 
 HAZIRLANIŞI
 Çiğ süt ve domates suyu bir tencereye boşaltılır. İçine yağ ve tuz konur. Süt iyice ısınıp yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca bırakılır. Kaynadıktan sonra beş dakika daha ateşte tutulur ve indirilip sofraya çıkarılır.
 
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | kontak Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.05.2009
 Mesajlar: 48
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36311 Gönderme Tarihi: 09.May.2009
 3,763 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kişilik
 1 su bardağı süt
 2 tatlı kaşığı un
 4 su bardağı su
 1 çorba kaşığı margarin
 Yeterli miktarda tuz
 Süslemek için: nane
 
 Bir kabın içinde 1 su bardağı süt ve 2 tatlı kaşığı unu karıştırın. Tencereye 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı margarini koyup kaynatın. Kaynayan suya unlu sütü yavaş yavaş karıştırın. En son olarak tuz ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Daha sonra çorbayı kaselere dökün. Servis sırasında üzerine nane serpin.
 
 
 | 
| SÜT ÇORBASI | 
|  | olay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.04.2010
 Mesajlar: 63
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52287 Gönderme Tarihi: 30.May.2010
 2,933 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 İstenilen kadar sütü bir tencereye koyunuz. Orta ateş üstünde kaynatınız. İçinden bir miktarını ayırıp has un ile bulamaç yapıp karıştıra karıştıra tekrar süte yediriniz. Dibi tutmaması için bir müddet karıştırarak unu kokusu yok oluncaya dek pişiriniz. İndirmezden on dakika önce istenildiği kadar şeker ilâve edip sonra kâseye boşaltınız. Üzerine tarçın serpiniz ve bir tabağa tava ekmeği koyup beraber servis yapınız.
 
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | tekaüt Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.02.2011
 Mesajlar: 20
 Şehir: Çankaya-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc60644 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2011
 2,841 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 litre et suyu
 2 adet yumurta
 2 kahve fincanı un
 1/2 kahve fincanı süt
 1/2 kahve fincanı su
 1 kaşık yağ
 
 Et suyunu bir tencerede kaynatın. Sütle unu küçük bir kapta iyice karıştırıp, kaynamakta olan et suyuna karıştırarak, iyice yedirin. Tuzunu da ilave ederek, ağır ağır kaynatarak 20-25 dakika kadar pişirin. Servis yaparken, üzerine dereotu serpin.
 
 
 | 
| Sütlü Çorba | 
|  | Sermin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.07.2005
 Mesajlar: 44
 Şehir: Çeşme/İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65955 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
 2,899 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 çorba kaşığı tereyağı
 3 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı salça
 5 su bardağı su
 1 su bardağı süt
 Tuz
 Karabiber
 
 İki çorba kaşığı tereyağında unu kavurun. Ayrı bir kapta kalan yağla salçayı üç dakika kavurup, ateşten alın. Kavrulmuş unu tekrar ocağa koyup, suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Üzerine kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın.
 
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | Nilgün Ayar Aşçı
 
  
 Kayıt: 07.03.2011
 Mesajlar: 19
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc71911 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012
 2,775 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı pirinç
 1 kg süt
 1 çay kaşığı tuz
 2 su bardağı su
 Bir miktar karabiber
 
 Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencerenin içine süzdüğünüz pirinçleri koyun ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek ocağa koyun, karıştırın. Pirinçler haşlanınca sütü boşaltın, tuzu ekleyin, koyulaşana kadar pişirin.
 
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | abi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.10.2016
 Mesajlar: 62
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120816 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
 1,534 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 4 çay bardağı süt
 4 yemek kaşığı buğday unu
 2 çay bardağı domates suyu
 4 yemek kaşığı sıvıyağ
 Tuz
 
 Bir tencereye sütü koyun. Üzerine unu ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. sıvıyağ ilave edin biraz daha pişirdikten sonra servis yapın. Un olmadığı zaman çorbanın içine ekmek ufalanabilir.
 
 
  
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | sütlaç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.03.2015
 Mesajlar: 32
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133070 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
 1,044 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı un
 2 su bardağı süt
 3 su bardağı su
 1 tutam tuz
 
 Tencereye unu boşaltıyoruz. Üzerine sütü ve suyu döküp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Daha sonra tenceremizi ateşe alıp ara ara karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca tuzunu ilave edip altını kısıyoruz ve 5 dakika daha pişiriyoruz ateşten alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Süt Çorbası | 
|  | şeker şurubu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.12.2019
 Mesajlar: 29
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147721 Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
 560 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1,5 yemek kaşığı un
 3/4 su bardağı tel şehriye
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 su bardağı su
 Yarım limonun suyu
 
 Tereyağı ve sıvı yağı tencerede karıştırıp kızdırın.
 Unu yağda kavurun.
 Su ve sütü karıştırıp kavurduğunuz una azar azar ekleyin.
 Bu esnada topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
 Çorbayı kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin.
 Çorba kaynayınca içine şehriyeleri ekleyip yeniden karıştırın.
 Tuzunu ve karabiberini de ilave edin.
 Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
 Ocağı tencereden almadan önce yarım limonun suyunu çorbayı karıştırarak ilave edin.
 Bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |