Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Sulu Pilav (Karaman) (5 adet - 84,237 defa bakıldı)

Sulu Pilav (Karaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sulu Pilav (Karaman)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166033
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2022
143 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 adet biber
5 adet küçük domates
1 adet küçük boy patates (büyükse yarısı)
2 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk suyu bulyon

Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz. Patatesimizi soyup küp küp doğruyoruz. Biberimizi de ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı ve salça koyup kavuruyoruz. Patates ve biberi tencereye alıp salçamızla karıştırıyoruz. 1-2 dk. kısık ateşte bekletiyoruz. Daha sonra bulgurumuzu da tencereye alıp karıştırıyoruz. Suyu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte tutuyoruz. Domatesleri kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Kaynayan pilavımıza ekliyoruz. Tuzu ve bulyonu da koyup 15 dk. yüksek ateşte daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.04.2023


Sulu Pilav

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163578
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022
271 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı pilavlık bulgur
400 gram kemikli parça et (küçük boy)
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı acı pul biber
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Nane

Eti eritilmiş tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salça, pul biber, toz kırmızıbiber ilave edip, 1-2 kez çevirin. Bulgur ekleyip tuzunu ayarlayın. Su ilave edip kısık ateşte bulgur ve et iyice yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine nane serpip, dilimlenmiş soğanla birlikte servis yapın.



Sulu Pilav (Karaman)

bütçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc149344
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2020
292 defa indirildi / yazdırıldı




Fatma Ünlükuş

Tereyağında kıyma kavrulur, kıyılmış domates ile biber eklenir karıştırılır.
Salça ve bulgur ilavesiyle biraz daha kavrulur.
Tuz ekilip su koyularak kapağı örtülü halde kısık ateşte yaklaşık yarım pişirilir.
Demlendikten sonra kuru soğan ile birlikte tüketilir.

Not: Ayrıca kıyma yerine kemikli kavurma (kaburga kemikli) ile yeşilbiber ve domates koymadan aynı şekilde yapılmaktadır.


Sulu Pilav (Karaman)

orhun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.12.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139474
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2018
498 defa indirildi / yazdırıldı




Yağ eritilir, salça, kırmızı pul biber ilave edilip bir iki kez karıştırılır.
Daha sonra bulgur eklenerek bir iki dakika kavrulur. Sıcak su ilave edilir, kaynayınca tuz ve kemikli kavurma eklenir.
Kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kıyma ile de yapılabilir.

Not: Karaman’da bazı aileler, her pazar kahvaltıda sulu pilav tüketirler.


Sulu Pilav (Karaman)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32026
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kıyma (zıygıç) kemikli kuru kıyma 250 gr.
tereyağı 2 yemek kaşığı
margarin 2 yemek kaşığı
sivribiber 2 adet
domates 2 adet
bulgur (Köftelik) 1 su bardağı
salça 2 çorba kaşığı
tuz 1 çorba kaşığı
su 5 su bardağı

Bir tencerede kıyma kavrulur, daha sonra tereyağı ve margarin ilave edilerek yağ eritilir. Önceden hazırlanan ince kıyılmış domates, yeşil biber eklenerek güzelce kavrulur. Bulgur salça ve tuz konularak 5-10 dakika kadar kavurma işlemi devam eder. Son olarak suyu konarak kısık ateşte 25-30 dakika kadar kaynatılır. Servis sıcak yapılarak yanında kuru soğan ile yenir.






Sulu Pilav (Karaman) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(5 adet Sulu Pilav (Karaman) 84,237 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort