| 
 
 
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1328 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2006 
3,411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. ince dilimlenmiş sucuk
 
1 kahve fincanı su
 
8 yumurta
 
 
Sucuk dilimlerini, yumurtaları da alacak genişlikte bir sahana yayıp suyu koyu bir kaç dakika kaynatın. Suyunu çekince yumurtaları kırın. Ağzı kapalı olarak 3-5 dakika pişirin.
 
 
 ML® Sucuklu Yumurta için tıklayın
 
 
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7619 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
3,231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
6 yumurta, 
 
2 kaşık tereyağı, 
 
100 gram sucuk, 
 
yarım kahve fincanı su, 
 
bir tatlı kaşığı tuz.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Uygun büyüklükte bir tavada yağı eritelim. Sucukları enine ince ince doğrayıp, kuramayacak şekilde çok az kavuralım. Yarım fincan su ekleyip karıştıralım. Sucukların üzerine aralıklı olarak yumurtaları kırıp tuz serperek tavanın kapağını kapatalım. Yumurtaların üzeri beyazlaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan indirip sıcak servis yapalım.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3162 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
yumurta
 
sucuk
 
margarin
 
 
Eridiğinde tavanın yüzeyini kaplayacak kadar margarin tavada ısıtılır. Sucuk dilimleri ve yumurtalar yağ fazla kızmadan tavaya atılır. Yumurtalar arzu edilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
 
 
 ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
 
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12494 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007 
3,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
8 yumurta, 
 
3 çorba kaşığı sadeyağ, 
 
150 gram sucuk, 
 
2 çorba kaşığı su, 
 
1 tutam tuz. 
 
 
Yapımı: Sucuğun zarını çıkardıktan sonra yumurtaları rahatça alacak büyüklükte bir sahana ince ince dilimleyip yaymalı. Sadeyağı da katıp sahanı kuvvetli bir ateşe oturtmalı ve sucukları karıştırarak dört dakika kadar iki yanlarını da kızartmalı. Sonra suyu katmalı, sahanın kapağını örtmeli ve sucukların hafifçe yumuşaması için bunları iki dakika kadar daha pişirmeli.
 
Bu sürenin sonunda sahanın ağzını açmalı, yumurtaları sucuk dilimlerinin üstüne kırmalı. Yumurtaları hafifçe tuzladıktan sonra yumurta akları pişinceye kadar sahanı ateşte tutmalı. Sonra ateşten alıp sofraya götürmeli ve servis yapmalı.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4732 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 Adet yumurta
 
15 dilim sucuk
 
 
YAPILIŞI
 
Once margarin sahana konur ve hafif ateste isinirken sucuklar atilir. Margarinin erimesi ile yumurtalar kirilarak pismesi beklenir. Istege göre yumurta çirpilabilir. Yumurtanin akan kismi beyaz olana kadar beklenir. Servise sunulur.
 
 
 ML® Sucuklu Nohut için tıklayın
 
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6766 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1/2 halka sucuk 
 
4 yumurta
 
2 çorba kasigi siviyag
 
1/2 çay kasigi tuz
 
 
Yapilisi:
 
1) Sucugun kabugunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 çorba kasigi sivi yag ilave edip hafif hararetli isida agzi kapali olarak 6-7 dakika pisiriniz. Yumurtalar için yuva açip her birine bir yumurta kiriniz. Üzerine biraz tuz serpip kapagini öterek aklar sertlesinceye kadar pisiriniz.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23945 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 dilim sucuk
 
2 adet yumurta
 
Tuz, pul biber
 
 
Hiç yağ koymadan sucuk dilimleri tavaya dizilir, orta ateşe yerleştirilir. Şeffaflaşmaya başlayınca yumurtalar kırılır, dağıtılmaz. Üzerine tuz ve pul biber serpilir. Arzu edilen kıvamda pişirilir.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19075 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. sucuk,
 
1 kaşık yağ, 
 
5 yumurta.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Yağı bir tavaya koyup içerisine kabukları soyulmuş, yarım cm. kalınlıkta dilimlere ayrılmış sucukları koyunuz.
 
2-  Tavayı ateşin üzerine koyup 3-5 dakika sucukları kızartınız.
 
3-  Sonra tavaya ara ara yumurtaları kırıp yağda yumurta gibi pişiriniz.
 
4-  Ateşten alıp sıcakken servis yapınız.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22645 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 adet yumurta
 
7-8 yuvarlak dilim sucuk
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Sucukları kendi yağlarıyla 2 tarafı da pişecek şekilde kızartın. Yumurtaları kırıp, dağıtmadan kısık ateşte, üstü kapalı olarak pişirin.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
selvinaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18101 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007 
2,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10176 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
2,983 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
12 tane yumurta
 
120 gr. tereyağı (6 çorba kaşığı)
 
200 gr. sucuk
 
3/4 kahve fincanı su 
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
 
Yapılışı:
 
Yayvanca bir kaba yağ ile zarları çıkarılmış    yuvarlak ve ince kesilmiş  sucuklar konduktan sonra Jkl dakika  sucukların her iki tarafını pişirmeli, daha sonra buna 3/4 kahve fincanı su katarak sucukların yumuşaması için 2 dakika daha pişirmelidir. Bu iş bittikten sonra, sucukların üzerlerine yumurtalar kırılmalı, tuz serpilmeli ve kabın kapağı kapatılarak yumurtaları hafif ateşte 3 - 4 dakika pişirmelidir.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20191 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
2,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kangal sucuk
 
4 yumurta
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Sucuğun kabuğunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişiriniz. Yumurtalar için yuva açıp her birine bir yumurta kırınız. Üzerine biraz tuz serpip kapağını örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
selim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52585 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et sucuğunu ince yuvarlak doğrayıp kursağını çıkarınız. Sahana yeteri kadar tereyağı koyarak ateşte kızdırınız. Bu yağın içine doğranmış sucukları atarak 3, ençok 5 kez çevirip yumurta yuvaları açınız. Buraya taze yumurtaları kırmız. Üzerine tuz ve biber ekiniz. Yumurtaların hemen kavrulmaması için sahanın dört kenarından 1-2 damla su ilave ediniz. Hemen kapağını kapatıp, pişerken sık sık yoklaymız ve yumurtaların akının piştiğini görünce hemen ateşten indirip sofraya koyunuz.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
Anadolu Lezzeti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58487 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010 
2,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
60 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
 
100 gram sucuk
 
Yarım kahve fincanı su
 
Tuz
 
 
Bir tava içerisine, yağı ve yuvarlak ince kesilmiş sucuğu koyarak karıştırmak suretiyle, sucukların her iki tarafını iki dakika kadar pişiriniz. Sonra buna yarım fincan suyu ilâve ederek, sucukların hafifçe yumuşaması için, iki dakika daha pişiriniz. Pişen sucukların üzerine yumurtaları kırdıktan sonra, hafif tuz serpip, üzerine kapak örterek, az hararetli ateşte üç - dört dakika pişiriniz ve servis yapınız.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
şen şakrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67770 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011 
2,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
8 dilimsucuk
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 dilimekmek
 
 
Çelik bir sahana tereyağını koyup üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyin ve 2 dakika pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp 2 dakika daha pişirin ve ekmeğe bana bana yiyin.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
şiar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56978 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010 
2,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Halka halka doğranmış sucukları yanmaz tavaya dizdikten sonra biraz pişirmeli sucuk kendi yağını salınca dilimleri çevirerek hemen üstüne yumurtaları kırmalı, istenilen oranda pişirip sıcak sıcak yemelidir.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70934 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011 
2,593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yumurta
 
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
 
300 gr sucuk (zarı soyulup, doğranmış)
 
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranııırç)
 
1/2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, sucukları koyup arasıra çevirerek, 2 dakika pişiriniz. Domatesi ekleyip, arasıra karıştırarak 2-3 dakika. domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyu ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatınız. Tavayı ateşten alınız.
 
Tavadaki malzemeyi küçük bir tepsiye aktarıp, bir kaşıkla tepside yumurtaları alacak büyüklükte 8 yuva yapınız. Yumurtaları yuvalara kırıp, orta ateşte 3-4 dakika pişirdikten sonra, tuz ve biberini serpip, tepsiyi ateşten alarak, servis ediniz.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
şen şakrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72368 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstenilen kadar yağ
 
1 kangal sucuk
 
2 Adet yumurta
 
İstenilen kadar tuz, kekik
 
 
Önce istenilen kadar yağ koyulabilir.sonra sucuklar ince ince kesilir sonra tavaya sucuk koyulurbiraz kızartılır sucuk kızarırken 2 yumurayı tavanın içine dökün sonra hemen tuz koyun ve kekik koyun sonra pişirin tavadaki sucuklu yumurtayı havaya atıp tutun altı yanmasın.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
sakız ağacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2012 
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79107 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim sucuk 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
Yarım çay bardağı su 
 
4 adet yumurta 
 
Tuz, karabiber
 
 
Sucuklu yumurta yapmanın da bazı kuralları vardır. Sucukların çok kurumaması için dilimleri tavaya yerleştirdikten sonra üzerine suyu dökün. Sucuklar suyu çekinceye kadar pişirin ve ardından tereyağını ekleyin. Kızarmaya başlayınca da yumurtaları kırın. Kapağını 2 dakika kadar kapatın ki yumurtaları çok pişmesin. Tuz, karabiber, hatta iki damla limon suyu damlatıp ikram edin.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Alya A. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129921 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017 
1,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1/4 kangal sucuk
 
2 adet yumurta
 
Su
 
 
Sucuklar halka halka doğranıp, tavaya dizilir.
 
Sucukların üzerini örtecek kadar su konulup, ocak yakılır.
 
Sucuklar suyunu çekerken, yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır.
 
Suyunu çeken sucukların iki tarafı biraz kızartılır.
 
Yumurtaların beyazları ilave edilip kapak kapatılır.
 
Pişmesine yakınken yumurtaların sarıları da ilave edilir.
 
Kısa bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan alınıp, sıcak sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |