| 
 
 
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178906 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024 
130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yapışmaz yüzeyli tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir. Çukur bir kaba kırılan yumurtalar sucukların üzerine dökülür. Aralıklı olarak yumurtalar ve sucuklar karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır ve soğutmadan yenilir.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178905 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024 
225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur. Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir. İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır. Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir. Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.
 
 
 
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170497 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Tereyağı 0.1 Paket
 
Yumurta 2 Adet
 
Sucuk 0.5 Kilogram
 
 
Sucuğun zarı çıkarılır Sucuk istenilen kalınlıkta dilimlenir
 
Bir paket tereyağını açın ve küçük bir parçayı tavaya atın.Tavanın altını kısık ateşte açın.
 
Sucukların iki yüzü de pişmeye yakınken yumurtalar kırılır.
 
3 dakika içinde servise hazırdır.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
mor salkım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135142 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018 
871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yağ
 
Yumurta
 
Sucuk
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
İlk önce tavaya iki kaşık yağ koyuyoruz.
 
Yağ eridikten sonra sucuklarımızı, kıyılmış bir vazıyette tavaya atıyoruz.
 
Sucuklar pişesiye yumurtayı kırıyoruz.
 
Pişince tuz atıyoruz ve üzerıne pul biberi de atıyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
hatice hatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135120 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018 
756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
5 dilim sucuk
 
2 yemek kasıgı sıvı yağ
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Sıvı yağınızı bir güzel teflon tavaya yayın sonra kısık ateşte kızarmasını bekleyin. Kızardıktan sonra sucukları özenle tavanıza yerleştirin ve kısık ateşte iyice kizarmasını bekleyin. Sucukların kızarması sonunda yumurtalarınızı atın ve kızartın. Ateşten kaldırdıktan sonra tuzunuzu ve pul biberinizi iyice yayın.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
Alya A. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129921 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017 
1,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1/4 kangal sucuk
 
2 adet yumurta
 
Su
 
 
Sucuklar halka halka doğranıp, tavaya dizilir.
 
Sucukların üzerini örtecek kadar su konulup, ocak yakılır.
 
Sucuklar suyunu çekerken, yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır.
 
Suyunu çeken sucukların iki tarafı biraz kızartılır.
 
Yumurtaların beyazları ilave edilip kapak kapatılır.
 
Pişmesine yakınken yumurtaların sarıları da ilave edilir.
 
Kısa bir süre daha pişirildikten sonra ocaktan alınıp, sıcak sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
sakız ağacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2012 
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79107 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim sucuk 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
Yarım çay bardağı su 
 
4 adet yumurta 
 
Tuz, karabiber
 
 
Sucuklu yumurta yapmanın da bazı kuralları vardır. Sucukların çok kurumaması için dilimleri tavaya yerleştirdikten sonra üzerine suyu dökün. Sucuklar suyu çekinceye kadar pişirin ve ardından tereyağını ekleyin. Kızarmaya başlayınca da yumurtaları kırın. Kapağını 2 dakika kadar kapatın ki yumurtaları çok pişmesin. Tuz, karabiber, hatta iki damla limon suyu damlatıp ikram edin.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
şen şakrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72368 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstenilen kadar yağ
 
1 kangal sucuk
 
2 Adet yumurta
 
İstenilen kadar tuz, kekik
 
 
Önce istenilen kadar yağ koyulabilir.sonra sucuklar ince ince kesilir sonra tavaya sucuk koyulurbiraz kızartılır sucuk kızarırken 2 yumurayı tavanın içine dökün sonra hemen tuz koyun ve kekik koyun sonra pişirin tavadaki sucuklu yumurtayı havaya atıp tutun altı yanmasın.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70934 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011 
2,593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yumurta
 
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
 
300 gr sucuk (zarı soyulup, doğranmış)
 
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranııırç)
 
1/2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, sucukları koyup arasıra çevirerek, 2 dakika pişiriniz. Domatesi ekleyip, arasıra karıştırarak 2-3 dakika. domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişiriniz. Suyu ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatınız. Tavayı ateşten alınız.
 
Tavadaki malzemeyi küçük bir tepsiye aktarıp, bir kaşıkla tepside yumurtaları alacak büyüklükte 8 yuva yapınız. Yumurtaları yuvalara kırıp, orta ateşte 3-4 dakika pişirdikten sonra, tuz ve biberini serpip, tepsiyi ateşten alarak, servis ediniz.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
şen şakrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67770 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011 
2,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
8 dilimsucuk
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 dilimekmek
 
 
Çelik bir sahana tereyağını koyup üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyin ve 2 dakika pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp 2 dakika daha pişirin ve ekmeğe bana bana yiyin.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
Anadolu Lezzeti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58487 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010 
2,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
60 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
 
100 gram sucuk
 
Yarım kahve fincanı su
 
Tuz
 
 
Bir tava içerisine, yağı ve yuvarlak ince kesilmiş sucuğu koyarak karıştırmak suretiyle, sucukların her iki tarafını iki dakika kadar pişiriniz. Sonra buna yarım fincan suyu ilâve ederek, sucukların hafifçe yumuşaması için, iki dakika daha pişiriniz. Pişen sucukların üzerine yumurtaları kırdıktan sonra, hafif tuz serpip, üzerine kapak örterek, az hararetli ateşte üç - dört dakika pişiriniz ve servis yapınız.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
şiar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56978 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010 
2,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Halka halka doğranmış sucukları yanmaz tavaya dizdikten sonra biraz pişirmeli sucuk kendi yağını salınca dilimleri çevirerek hemen üstüne yumurtaları kırmalı, istenilen oranda pişirip sıcak sıcak yemelidir.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
selim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52585 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et sucuğunu ince yuvarlak doğrayıp kursağını çıkarınız. Sahana yeteri kadar tereyağı koyarak ateşte kızdırınız. Bu yağın içine doğranmış sucukları atarak 3, ençok 5 kez çevirip yumurta yuvaları açınız. Buraya taze yumurtaları kırmız. Üzerine tuz ve biber ekiniz. Yumurtaların hemen kavrulmaması için sahanın dört kenarından 1-2 damla su ilave ediniz. Hemen kapağını kapatıp, pişerken sık sık yoklaymız ve yumurtaların akının piştiğini görünce hemen ateşten indirip sofraya koyunuz.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23945 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 dilim sucuk
 
2 adet yumurta
 
Tuz, pul biber
 
 
Hiç yağ koymadan sucuk dilimleri tavaya dizilir, orta ateşe yerleştirilir. Şeffaflaşmaya başlayınca yumurtalar kırılır, dağıtılmaz. Üzerine tuz ve pul biber serpilir. Arzu edilen kıvamda pişirilir.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22645 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 adet yumurta
 
7-8 yuvarlak dilim sucuk
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Sucukları kendi yağlarıyla 2 tarafı da pişecek şekilde kızartın. Yumurtaları kırıp, dağıtmadan kısık ateşte, üstü kapalı olarak pişirin.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20191 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
2,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kangal sucuk
 
4 yumurta
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Sucuğun kabuğunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 Çorba kaşığı sıvı yağ ilave edip hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişiriniz. Yumurtalar için yuva açıp her birine bir yumurta kırınız. Üzerine biraz tuz serpip kapağını örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19075 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. sucuk,
 
1 kaşık yağ, 
 
5 yumurta.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Yağı bir tavaya koyup içerisine kabukları soyulmuş, yarım cm. kalınlıkta dilimlere ayrılmış sucukları koyunuz.
 
2-  Tavayı ateşin üzerine koyup 3-5 dakika sucukları kızartınız.
 
3-  Sonra tavaya ara ara yumurtaları kırıp yağda yumurta gibi pişiriniz.
 
4-  Ateşten alıp sıcakken servis yapınız.
  
 | 
Sucuklu Yumurta | 
  | 
selvinaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18101 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007 
2,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12494 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007 
3,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
8 yumurta, 
 
3 çorba kaşığı sadeyağ, 
 
150 gram sucuk, 
 
2 çorba kaşığı su, 
 
1 tutam tuz. 
 
 
Yapımı: Sucuğun zarını çıkardıktan sonra yumurtaları rahatça alacak büyüklükte bir sahana ince ince dilimleyip yaymalı. Sadeyağı da katıp sahanı kuvvetli bir ateşe oturtmalı ve sucukları karıştırarak dört dakika kadar iki yanlarını da kızartmalı. Sonra suyu katmalı, sahanın kapağını örtmeli ve sucukların hafifçe yumuşaması için bunları iki dakika kadar daha pişirmeli.
 
Bu sürenin sonunda sahanın ağzını açmalı, yumurtaları sucuk dilimlerinin üstüne kırmalı. Yumurtaları hafifçe tuzladıktan sonra yumurta akları pişinceye kadar sahanı ateşte tutmalı. Sonra ateşten alıp sofraya götürmeli ve servis yapmalı.
  
 | 
SUCUKLU YUMURTA | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10176 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
2,983 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
12 tane yumurta
 
120 gr. tereyağı (6 çorba kaşığı)
 
200 gr. sucuk
 
3/4 kahve fincanı su 
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
 
Yapılışı:
 
Yayvanca bir kaba yağ ile zarları çıkarılmış    yuvarlak ve ince kesilmiş  sucuklar konduktan sonra Jkl dakika  sucukların her iki tarafını pişirmeli, daha sonra buna 3/4 kahve fincanı su katarak sucukların yumuşaması için 2 dakika daha pişirmelidir. Bu iş bittikten sonra, sucukların üzerlerine yumurtalar kırılmalı, tuz serpilmeli ve kabın kapağı kapatılarak yumurtaları hafif ateşte 3 - 4 dakika pişirmelidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |