Kısa URL: https://ml.md/lc81480
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı bombayi fasulyesi
2 adet soğan
100 gr sucuk
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bibersalçası
Fasulyeleri iki saat öncesinden suda bekletin. Ardından tencereye aktarıp üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Haşlamaya bırakın. Haşlanmış fasulyeleri süzüp bir kenarda bekletin.
Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı kavurun. Doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Dilimlenmiş sucuğu ve 1 çay bardağı suyu ilave edin. 10 dakika pişirin. Bu karışımın içine önceden haşlamış olduğunuz fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc183960
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
1 su bardağı bombay fasulyesi
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet parmak sucuk
4 adet sivri biber
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri süzüp yıkadıktan sonra bir tencereye alın.
Üzerine su, irice doğranmış soğan ve tuz ilave edin.
Ocağa oturtup 35 dakika pişirin.
Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp halka halka doğradığınız sucukları arkalı önlü kızartın.
Üzerine doğranmış sivri biber, sarmısak ve salçayı ekleyip birkaç dakika sote edin.
Karışımın üzerine 2 su bardağı su ekleyip 10 dakika kaynatın.
Daha sonra karışımı fasulyelerin üzerine ekleyin.
Karabiber ve pulbiberi ekleyip fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
Sıcak servis yapın.