Elif Korkmazel
1 su bardağı bombay fasulyesi
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet parmak sucuk
4 adet sivri biber
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri süzüp yıkadıktan sonra bir tencereye alın.
Üzerine su, irice doğranmış soğan ve tuz ilave edin.
Ocağa oturtup 35 dakika pişirin.
Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp halka halka doğradığınız sucukları arkalı önlü kızartın.
Üzerine doğranmış sivri biber, sarmısak ve salçayı ekleyip birkaç dakika sote edin.
Karışımın üzerine 2 su bardağı su ekleyip 10 dakika kaynatın.
Daha sonra karışımı fasulyelerin üzerine ekleyin.
Karabiber ve pulbiberi ekleyip fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
Sıcak servis yapın.

|