|
|
Su Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172360
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ustalık isteyen bir börektir. Diğer böreklerden farkı yufkasının yumurtalı olması, bir nebze daha kalın açılması ve hamurunun tepsiye döşenmeden önce tuzlu suda haşlanmasıdır. Hamur, aralara erimiş tereyağı konarak tepsiye dizilir, araya da bir kat harç konur. Pek çok yörede, örneğin Karadeniz bölgesinde peynirli iç koymak yaygınken, bazı bölgelerde, örneğin Konya’da kıymalı iç kullanılır, bazen de ıspanaklısı yapılır. Çarşıda yapılan su böreğinin altına ve üstüne bir kat baklava hamuru koyarak altının ve üstünün çıtır olması sağlanır.
|
Su Böreği Hakkında |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85320
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2013
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
Su böreği, börek çeşitlerinin en hafifidir ve tereyağı ile veya sütlü harç ile olmak üzere iki şekilde yapılırlar. Biz bunların tereyağı ile yapılanına su böreği; sütlü harç ile yapılanına da, süt böreği diyoruz.
İyi su böreği yapabilmek için, hamurun kusursuz açılması gerekir.
İkinci önemli husus ise, hamurun suda haşlandıktan sonra, soğuk suya konması ve soğuk sudan çıkarılıp, (ters çevrilmiş ve üzerine bir bez serilmiş) süzgecin üzerine yayılarak, bir peçeteye kurulanıp suyunun alınmasıdır. Haşlanmış yufkayı tepsiye döşerken de hamuru düz olarak değil, hafif kırışıklıklar meydana getirerek yaymak gerekir. Böylece, hamurun birbirinin üzerine kalıp gibi yapışması önlenmiş olur.
|
|
Su Böreği Hakkında Tarifleri Diğer Konular
|
|